Horsens Bådværft har fremgang

Horsens Yachtværft har knækket kurven og melder nu om stigende overskud og stigende ordreindgang. Recepten har været fokus på kerneydelsen – tilbage til det gode håndværk.

Mens de fleste bådejere venter på sol og varme, kan Horsens Yachtværft glæde sig over en god vintersæson med fyldte ordrebøger og fornyet aktivitet i hallerne på havnen i Horsens. Hele vinteren har der været travlhed for værftets ti ansatte. Omsætning kommer i dag fra reparation, renovering, service og nybygning, siger værftets direktør Søren Buhl.

Vi har været gennem nogle trælse år, hvor vi skulle prøve en masse ting med blandt øget aktivitet på værftet. Dette har givet for mange afdelinger i virksomheden. Den tid er nu ovre, og vi har fundet vores niche. Reparationer, renovering, service og bådhåndværk af høj kvalitet”, siger han og fortsætter: "På kerneområderne har vi efterhånden fået en unik ekspertise, hvor tager vi os af bådene fra start til slut".

Omsætningen er steget med knap 10 procent, og, at forrige års underskud er vendt til meget tilfredsstillende overskud.

Søren Buhl

Søren Buhl.

Nye aktiviteter giver lysere fremtid

I øjeblikket er der stor aktivitet på Horsens Havn med renovering, flere nye projekter og en hel ny bydel på vej. Aktiviteterne er stigende og fremtiden tegner lys for Horsens Værft, mener Søren Buhl.

”Vi har fået adgang til Horsens Erhvervshavn og derfor mulighed for at løfte, renovere, reparere, servicere og klargøre både helt op til 40 tons. Samtidig er vi i dialog med Horsens Kommune om forbedring af kaj og hele miljøet hernede, så vi på længere sigt kan servicere vores kunder endnu bedre, siger Søren Buhl.

Værftet i Horsens har siden starten i 2005 opbygget et renommé som et af landets mest moderne reparations- og serviceværfter. Ud over sejl- og lystbåde har værftet også en lang række kunder fra det maritime erhverv. ”Heldigvis for os, så går både jo i stykker, og efter de sidste års krise, er vedligehold at både blevet sparet og har i dag flere skavanker end tidligere. Så vi ser flere og flere både og kunder på vores værksted”, siger han.

Man kan i øvrigt møde Horsens Yachtværft på Boat Show i Fredericia den 2.-5. marts 2017.