HEMPEL fejrer 100 års jubilæum

Sejlere som var i Københavns Havn lørdag aften kunne se et flot illumineret Operahus, hvor Hempel fejrede sit 100 års jubilæum. Kl. 23.30 var der et meget spektakulært kæmpefyrværkeri, som efter sigende var det største i København i 2015, og som kunne ses langt væk.

Det var en smuk, varm sommeraften, og tusinder af Københavnere hyggede sig ved Havnefronten, bl.a. ved Skuespilhuset, Papirøen, Toldboden, Langelinine m.v., og kunne se det meget flotte fyrværkeri.

For to år siden indtog en af verdens største leverandører af maling Hempel sit nye imponerende ca. 5.000 m2 globale hovedkontor på Lundtoftegårdsvej, da det gamle domicil på Lundtoftevej blev afhændet til DTU.

”Vi var ikke i tvivl om, at Lundtofte fortsat skulle være vores udgangspunkt for Hempels globale vækst, da vi traf beslutningen om, at bygge et nyt hovedkvarter for nogle år siden," fortæller Malte Vermehren Eggers, der er Communication Director i Hempel.

Hempels nye domicil 530

Hempels nye domicil i Lundtofte nord for København. Foto HEMPEL

Virksomheden har ligget i Lundtofte siden 1970.

“Vi har altid følt, at vi har haft et godt naboskab til både private borgere, virksomheder og universitetet. Samtidig har vi et rigtig godt samarbejde med kommunen. Det værdsætter vi.

Det gode naboskab til DTU er jo blandt andet kommet til udtryk ved, at DTU har overtaget vores tidligere administrationsbygning. Vi har et tæt samarbejde, og for Hempel har det altid været vigtigt, at være nær en af Danmarks bedste uddannelsesinstitutioner,” siger Malte Vermehren Eggers,

J C Hempel ved skrivebordet_532

 

J. C. Hempel ved sit skrivebord. Foto Irving / Hempel

Historien

Hempel blev stiftet af J.C. Hempel i 1915, og den driftige forretningsmand kom til at stå spidsen for firmaet i 71 år. Før Hempel i 1970 flyttede til Lundtofte, lå virksomheden i Amaliegade, hvor Hempel Fonden, der ejer virksomheden i dag holder til.

Nu fylder Hempel så 100 år.

Virksomheden beskæftiger over 5.000 medarbejdere globalt, og alene i år har Hempel overtaget ejerskabet af tre førende udenlandske producenter af maling – hollandske Schaepman's Lakfabrieken B.V., amerikanske Jones-Blair og sydafrikanske The Coatings Manufacturing Company, som har betydet Hempels indtog på det afrikanske kontinent.

Og det går godt for den 100-årige fødselar. Hempel kunne i foråret præsentere det bedste resultat i fem år – et nettooverskud på 71 millioner euro mod 65 millioner euro året før. Omsætningen var gået frem til 1,3 milliarder euro mod 1,2 milliarder i 2013. I danske kroner betyder det, at Hempel rundede ni milliarder i omsætning i 2013 og 9,5 miliarder i 2014.

100 års-fødselsdagen blev spektakulært fejret i Operaen i København. Blandt andet bød Hempel på Københavns største fyrværkeri i 2015 ved Operaen lørdag den 4. juli.

Hempel 100 år Operaen 02_529

Foto Dan Ibsen