Tuco Marine testsejler skærgårdsfartøj

Den helt nye 2015 model fra Tuco Marines ProZero serie, ProZero 10,5 WBW Archipelago workboat bliver i disse dage testet på Faaborg fjord. Fartøjet er en hurtig og let Multi Purpose workboat, der er udstyret med en hydraulisk bovport og en dækskran til håndtering af last over fartøjets sider. Båden er opbygget på den fleksible og unikke ProZero konstruktionsplatform, som blandt andet betyder, at fartøjet er bygget med en fleksibel ophængt kabine for at sikre den bedst mulige komfort i styrehuset.

Skal bruges i Skærgårdstjenesten

Fartøjet skal leveres til indsats i Bergen, Norge, for den lokale Skærgaardstjeneste og er blevet solgt gennem det Norske selskab, Provide Maritime, hjemmehørende i Florø.

Det leverede fartøj er som mange af ProZero fartøjerne i Tuco Marines ProZero serie, udstyret med en fleksibelt ophængt kabine, som er monteret på gummi choks, for at sikre optimal lyddæmpning, og besætningens optimale komfort i kabinen. To affjedrede sæder, en passagersofa, og et toilet sikrer den bedst mulige sejladsoplevelse for besætning og passagerer. På agterdækket af fartøjet er et stor opvarmet skab monteret, der tjener som et tørreskab for besætningens tøj og værktøjer.

Den lette arbejdsbåd er udstyret med en Volvo Penta D9 indenbords dieselmotor, og båden er i stand til at operere med mere end 25 knob under transporten af besætning, passagerer, værktøj og maskiner til eller fra skærgårdens øer, hvilket vil være bådens vigtigste opgave.

På fordækket er båden udstyret med en kran i styrbord side, og i bagbord side en hydraulisk line/garn rulle, og en sidedør for nem adgang til kyst og hav. Båden er endvidere udstyret med radio, radar, AIS og en VHF installation for optimal kommunikation.

"Vi er virkelig tilfreds med resultatet, og det høje komfortniveau i båden", siger Jakob Frost, Produkt ansvarlig hos Tuco Marine Group. "De sejlegenskaber, er præcist så gode, som vi har designet båden til at være, og den lave vægt af fartøjet sikrer lavt brændstofforbrug, hvilket vi giver altid en høj prioritet i vores design af nye både".

Designet af ProZero'ens kabine sikrer en meget stor mængde af dagslys, der også forbedrer de ombordværendes komfort og udsyn, og en skydedør sikrer, at adgang til og fra kabinen, kan gøres med et minimum af hindringer for besætningen, der arbejder på dækket eller passere forbi kabine indgangen.

Fordækket rummer også maskinrums adkomst, og en dæksmonteret værktøjskasse for besætningens brug.

"For Tuco Marine er dette en særdeles vigtig båd", udtaler Direktør Jonas Pedersen, Tuco Marine Group, og fortsætter: "Vi ser et stort marked for arbejdsbåde og professionelle fartøjer, og det er ordre som disse, der skal sikre omsætningsvækst og arbejdspladser i virksomheder som vores, hvor det er afgørende, at vi kan sende produkter på markedet som gør en forskel på områder som fleksibilitet og brændstofforbrug, og hvor den bedre driftsøkonomi kan retfærdiggøre den lidt højere pris for et kvalitetsfartøj".

ProZero serien af både har fået stor marked respons siden offentliggørelsen af serien i midten af 2014 og andre ProZero designs nu finder vej ind i Offshore Daughter Crafts marked, hvor en særlig 11m Wind Turbine Transfer Daughter Craft nyder stor opmærksomhed.Seneste nyheder
Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger bådSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder