Første billeder af dansk designet match racing båd

Lars Olsen fra Danish Marine Design er en glad mand oppe i Göteborg, hvor den fremtidige match racing båd til Stena Match Cup bliver præsenteret og har verdenspræmiere.

Det er det svenske firma Brandspot der står bag Stena Match Cup sweden, som har iværksat det nye projekt med en moderne match racuing båd.

Læs også: Verdenspremiere på ny match racing båd

B38 designer Lars Olsen PerH_531

Lars Olsen, Danish Marine Design har det store smil på i Göteborg. Foto Per Heegaard

Chancen for at Kongelig Dansk Yachtklub eller Match Racing Danmark køber seks af dem til udskiftning af deres DS37’erne er nok ikke stor i dagens økonomiske klima, både i relation til VIP og firma event sejladser, sponsormarkedet, klubbernes generelle økonomiske situation og et stagnerende antal sejlere.

Jens Henrik Lund, direktøren for Match Racing Denmark fortæller:

”Jeg synes den nye båd ser rigtig spændende ud, og vi har da også haft meget dialog med Lars Olsen omkring bådens design og specifikationer. Vores mange års erfaring med at have match racing både, som i stort omfang også anvendes til forretningskunder, har på denne måde kommet det nye design til gode.”

”Vi glæder os for eksempel over, at den har fået et cockpit, som på mange måder minder om DS37’eren, ligesom den har rorpind. Der er også mange andre af vores ideer, som vi glæder os over bliver implementeret i den nye B38 Match.”

”Vi kunne da rigtig godt tænke os, at få 6 nye både, men det er en stor udskrivning, som nok ikke er realistisk for os lige nu. Vi har overvejet, at anskaffe yderligere et par DS37, således at vi kommer på otte 37’ere. Det vil betyde, at vi bedre kan servicere endnu større grupper fra vores firma kunder.”

Bådmagasinets fotograf Per Heegaard har sendt nedenstående billeder fra den endnu ikke færdigmonterede båd, som kommer til at koste omkring 1 mio. kr. inden den er på vandet.

B38 goteborg_02_PerH_531

B38 goteborg_05_PerH_531

B38 goteborg_06_PerH_531

B38 goteborg_03_PerH_531

B38 goteborg_04_PerH_531

B38 goteborg_07_PerH_531