fbpx

Verdenspremiere på ny match racing båd

Inkluder i Newsletter: Ja

Bådmagasinet fortalte alleede sidste sommer i forbindelse med Stena Match Cup på Marstrand om, at firmaet bag eventen Brandsport ville præsentere en ny båd, som de betegner som næste generation match racing båd.

Læs også: Næste generation match racing båd

Brandspot tager nu skridtet og lancerer den nye B38, en entypebåd som er specialdesignet til match race. Det første eksemplar af båden er lige blevet bygget færdig og bliver vist frem på Båtmässan Göteborg som finder sted den 31. januar til 8. februar 2015.

Direktøren for World Match Racing Tour, James Pleasance siger om verdenspremieren:

”B38 er en spændende nyhed for sejlerne, fans og alle som er involveret i match racing rundt omkring i verden, Det er et meget velkomment initiativ som sigter mod at gøre det endnu mere spændende at følge match racing, samtidig med at man fastholder det essentielle omkring, at det skal være retfærdigt og lettilgængeligt.”

Den forretningsansvarlige for Båtmässan Bengt Wallin tilføjer:

”Vi er på Båtmässan utrolig glade for at vores mangeårige samarbejdspartner, Brandsport vælger at lancere sin nye båd her hos os i Göteborg. Det viser også, at vores langsigtede strategi med at være en premiere-messe, fungerer.”

Uanset hvilket niveau det gælder, så handler match racing om tætte dueller og små marginaler. Med henblik på at skabe en pålidelig entypeklasse som passer til sporten, så har B38 Match et robust design med et skrog i glasfiber, divinicel og vakuuminjiceret vinylester.

Man vil i løbet af foråret gennemføre omfattende testsejlads af båden sammen med nogle af verdens bedste match racing sejlere.

B38 prototype 528

Projektet er et samarbejde mellem Brandspot AB, Sailfish Sports Yachts samt Hong Kong First Pacific Ltd. Det ungarske værft Pauger – som også byggede RC44 flåden – har bygget pluggen og den første prototype af B38 Match som vises på Båtmässan i Göteborg.

Dermed kan sommerens Stena Match Cup 2015 blive sidste gang, hvor DS37’erne bliver anvendt på Marstrand, efter at have været anvendt siden de første Swedish Match Cup sejladser i 1990’erne.

Det blive rogså spændende at se, hvorvidt B38'eren i fremtiden vil blive købt og anvendt af andre arrangører på World Match Racing Tour'en.

De første DS 37’erne blev produceret i 1993, og findes i dag i Danmark, Norge og Sverige, og gennem tiden blevet rost af mange af verdens bedste match race sejlere som værende ’verdens bedste match race båd. 37’eren har nu rundet 20 år og sejles fortsat maget aktivt i ikke mindst Danmark i match race centrene Middelfart og Skovshoved, og uden overdrivelse er DS37’erne nok blandt de kølbåde som har sejlet mest i Danmark.

www.stenamatchcupsweden.com  

www.batmassan.se

B38 ny MR båd_02









Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen





Udvalgte artikler *