Solpaneler i sejl testet over Atlanterhavet

Bådmagasinet var i november i Marmaris og mødte blandt andet franskmanden Alain Janet fra det franske UK Sailmakers sejlloft, hvor han præsenterede sine nyeste udviklinger indenfor solpaneler i sejl. De er nu nået ned på200 gper m2, og det begynder dermed at blive interessant med sådanne solpaneler i sejl på større både, specielt til langturssejlads.

En af bådene på Route du Rhum-Destination Guadeloupe testede et storsejl med et bånd af PowerSails solpanel løsning i toppen af storsejlet.

Under de 3.542 sømils sejlads over Atlanterhavet var der rigtig gode muligheder for at teste, hvorvidt de påmonterede solpaneler på sejldugen, kunne tåle de hårde belastninger i meget skiftende vejr- og vindforhold.

I starten af af Route du Rhum sejladsen var det temmelig hårdt vejr på vej over Biscayen, hvor 10 % af fleet’en udgik, og skipperen på testbåden måtte konstant rebe ud og ind

Storsejlet på testbåde var rebet 18 ud af de 25 dage på vej over Atlanterhavet, og når der rebes ud og ind kommer sejlene hver gang til at stå og blafre i den kraftige vind, så det var en perfekst måde at teste, hvor robuste de fleksible solpaneler, samt hvor godt ledninger og elektriske forbindelse kan holde i de ekstreme forhold.

Udover kraftige vindforhold, så blev solpanelerne også udsat for mere end 12 timers kraftig nedbør.

Alain Janet, UK Sailmakers i Frankrig, der har udviklet PowerSails systemet, venter nu på en omfattende rapport om solpanelernes bidrag i forhold til bådens samlede el-forbrug under sejladsen over Atlanterhavet.

Bådmagasinet vil, når vi har modtaget rapporten, fortælle mere om systemets effektivitet.

Læs også: Sejl som leverer både fremdrift og elektricitet Seneste nyheder
Kapsejlads

Imponerende Silverrudder - udsolgt på få timer

Kort nyt

Krydstogt i danske farvande til sommer

Kort nyt

Vinteropbevaring: Bådejere i klemme

★ Tursejlads

★ UFO’er til søs: Hvor farlige er de?

World Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Kapsejlads

Forårsklassikeren Hyéres aflyst endnu en gang!

America's Cup

Restriktionerne løftes - America's Cup starter natten til...

Udvalgte artikler *


Produktnyt