North Sails flytter produktionen til UK

 

North Sails world wide, som tidligere har været delt op i Europa og USA blev i foråret opkøbt af den britiske kapitalfond Oakley Capital, og fungerer i dag som én stor forretning, på tværs af samtlige kontinenter verden over, og styres nu af Peter Dubens fra England.

Gennem en super strømlinet produktion, ønsker North Sails nu at blive mere konkurrencedygtige, og i den forbindelse bygges der i øjeblikket et sejlloft i England. Der bliver tale om et loft på hele 5.000 m2, og kilder tæt på Bådmagasinet taler blandt andet om 'togvogne' bygget ind i sejlloftet, til at transporterer sejlene rundt mellem de forskellige produktions-stationer, hvor skærer-arbejdet, syning og finish kommer til at foregå i en strømlinet produktion.

Alt dette skal være med til at gøre produkterne mere konkurrencedygtige, både hvad angår pris samt kvalitet. Det betyder selvfølgelig meget at kunne optimerer, og effektivisere, sådan en produktion, der tidligere fandt sted på mindre lokale sejllofter rundt omkring i verden.

North Sails Allerød forbliver et salg og serviceloft, så de lokale sejlere i Skandinavien stadig har deres service tæt på.

Bådmagasinet har forsøgt at få en kommentar fra adm. direktør Jens Christensen, men grundet udenlandsrejse har dette ikke været muligt – fra loftet i Allerød har vi netop modtaget denne pressemeddelelse:


 

North Sails omstrukturer i Allerød og bygger verdens største og mest moderne sejlloft i England

North Sails i Europa, USA og New Zealand blev sammenlagt i juni 2014 for bedre at kunne udnytte synergier, ressourcer og viden på tværs af regionerne. North Sails Europe og New Zealand blev samtidig en del af North Technology Group.

Som en konsekvens af sammenlægningen har North Sails besluttet at indstille produktionen af sejl i Allerød pr. 30 november 2014 og opsagt i alt 14 medarbejdere, hvoraf nogle har valgt at tage imod et tilsvarende job hos North Sails i udlandet.

"Det er ikke rentabelt at beholde egen produktion i Danmark længere", siger daglig leder af kontoret i Allerød, Jens Christensen. "For vores kunder vil det ikke betyde nogen ændring i hverken kvalitet, produktionstid eller service. Vores produktion i Allerød stod i forvejen kun for ca. 20 pct. af det samlede antal sejl, vi leverede, da vi har fået hovedparten af vores sejl produceret på en række andre sejlloft i verden, først og fremmest på vores 3D fabrikker i Nevada, USA, og Sri Lanka"

Der vil fortsat være ca. 15 medarbejdere i det danske North Sails loft i Allerød med ansvar for salg- og design af sejl for Danmark, Norge, Baltikum, Polen og Tyskland.

North Sails har samtidig annonceret planer om at bygge det mest moderne og største sejlloft i verden på ca. 5000 m2 i England, hvor man vil samle de seneste teknologier og muligheder inden for sejlproduktion til alle bådtyper.

Det nye sejlloft forventes at blive taget i brug i foråret 2015, og vil samtidig være det europæiske hovedkontor for Europa.