TUCO værft blandt de få udvalgte

EU ser muligheder i Tuco Marine Groups nye serie af både – ProZero linjen – og har udvalgt ProZero projektet til at modtage støtte til første fase af udviklingsarbejdet. Formålet med ProZero projektet er at gøre Tuco til den første store producent af arbejdsbåde i kulfiber på det professionelle marked.

Nyheden om, at Tucos ansøgning til EU's Horizon 2020 program for små og mellemstore virksomheder er blevet imødekommet bliver modtaget med stor glæde hos Tuco i Faaborg.

"Vi er utroligt glade for at EU anerkender det store potentiale, som vi også ser i vores ProZero-projekt og giver os støtte til at komme godt i gang med udviklingen", siger Jonas Pedersen Managing Director for Tuco Marine Group, og fortsætter; "For os er ProZero serien langt mere end bare endnu et projekt – alle hos Tuco er dybt engagerede i at få serien til at repræsentere alt det bedste Tuco kan levere. Derfor betyder det også rigtig meget at få opbakning til udviklingsarbejdet".

Konkurrencen om at få midler fra Horizon 2020 har været hård og ansøgningsprocessen har været lang, hvor der er tænkt nøje over mulighederne på lang sigt.

Der er kun fiire danske virksomheder, der har fået tilsagn om støtte og nøglen til Tucos succes er en gennemtænkt plan og assistance fra eksperter. "Det har været afgørende for os at vise, hvor store mulighederne i projektet er, og at vi har en veltilrettelagt plan for de kommende års udviklingsarbejde. Vi har desuden haft god støtte i ansøgningsprocessen fra konsulenter fra Innovayt" fortæller Christina Dalsgaard, Manager of Operations hos Tuco.

ProZero serien er blevet tildelt støtte under emnet Small Business Innovation Research for Transport. Serien har med sit fokus på at skabe fornyelse og at minimere vægten på arbejdsfartøjer ramt ned midt i højaktuelle miljømæssige fokusområder.

"ProZero seriens lave vægt vil give en væsentlig reduktion i brændstofforbruget og dermed en langt mindre udledning af CO2 og NoX. Fartøjerne vil samtidigt kunne sejle længere og opnå en større driftsrækkevidde", fortæller Jonas Pedersen.

Tuco Marine Group har – som led i forberedelserne til ansøgningsarbejdet deltaget i et sparrings- og rådgivningsforløb ved navn Vækst via Internationalisering, som det Syddanske EU-kontor har gennemført sammen med Væksthus Syddanmark. Formålet med forløbet har været at give de enkelte virksomheder den nødvendige viden, så de selv var i stand til at søge midler gennem EU's SMV-program.

Anden båd solgt på få dage

Tuco Marine Group har kort efter salget af den første ProZero - fra den ny serie af både til det professionelle marked - solgt den anden båd. Fartøjet er solgt til Selskabet SeaCharter A/S, der har indgået charteraftale med DanPilot A/S, som overtager skibet for at anvende fartøjet i en forsøgsordning med henblik på at undersøge mulighederne i lettere og mere brændstofeffektive lodsbåde.

Aftalen er blevet underskrevet i dag kl 10.00 på Tuco Marine og blev underskrevet af Danpilots Direktør, Lars S. Ahrendtsen og Tuco´s Direktør Jonas Pedersen.

Båden, en "ProZero 12m DC Light Pilot" er fra den helt nyudviklede ProZero-serie. Bådens skrogdesign er baseret på de velkendte og afprøvede skrog fra Tuco's Guard-serie. Guard-serien har Tuco produceret og løbende videreudviklet siden 2002. Se video ...Seneste nyheder
Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger bådSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder