Nyt projekt skal øge sikkerheden til søs

Den Danske Maritime Fond støtter Svendborg International Maritime Academy - SIMAC og TUCO Marine med 175.000 kr. til at udvikle nye manualer og træningskoncepter for lette hurtigtgående arbejd- og redningsfartøjer. Projektet starter allerede 1. august.

Projektet har til formål at øge sikkerheden og forbedre brugeroplevelsen ved anvendelsen af de såkaldte mand-over-bord-både (MOB), Fast Rescue Boats (FRB), Daugther Crafts (DC) og arbejdsbåde (WB).

"De manualer og træningskoncepter som findes på markedet i dag, opleves hverken særligt hensigtsmæssige eller forståelige", siger Jonas Pedersen, TUCO Marine, og fortsætter "med en forbedring på baggrund af brugerinddragelse og nye ideer vil vi øge kvaliteten og tilgængeligheden og dermed bidrage til at højne sikkerheden i forbindelse med udsætning, anvendelse, ombordtagning og vedligeholdelse af disse typer af fartøjer"

Tuco Marine er i færd med at udvikle en ny programserie af arbejdsfartøjer til marine- og offshoreindustrien. Serien omfatter de fire ovenfor nævnte fartøjstyper, der kan leveres i en variation i størrelser og udstyr.

Projektet skal være med til at forbedre sikkerheden ved brug af fartøjerne. "Vi forventer helt klart at et gennemarbejdet manualgrundlag dels kan sikre en bedre brugeroplevelse for fartøjerne, men også at det kan bidrage til at vores produkter differentierer sig fra markedet på vores tilgang til sikkerhed, og sikkerhed er afgørende for de seriøse købere i det her segment" afslutter Jonas Pedersen.

 

Det er studerende fra SIMAC, der skal analysere de eksisterende manualer. De studerende skal derefter, sammen med repræsentanter fra erhvervet, være med i udviklingen af de nye innovative træningskoncepter og nye typer manualer. Det er allerede nu tiltænkt, at de i højere grad skal være baseret på moderne kommunikationsteknologi, som f.eks. video-tutorials og applikationer (apps) til smartphones og tablets. Løsninger i forhold til træningskoncepter kunne omfatte anvendelse af simulatorer for at opnå træning og rutine uden at udsætte kursisten for unødig risiko.

SIMAC har i de seneste år arbejdet systematisk med udvikling af nye innovative metoder og løsninger og har høstet anerkendelse for dette arbejde. "Vi er glade for nu at have fået penge fra fonden til at gennemføre projektet – på SIMAC er vi førende inden for maritim innovation og entreprenørskab og vores studerendes innovative idéer og løsninger er derfor oplagte at inddrage", siger studierektor Jan Askholm, SIMAC.

Projektet indledes 1. august 2014 og forløber i 5 måneder frem til 31. december 2014.Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder