Gert Hans Frederiksen, sov stille ind 21.06.2014.

Gert blev 74 år, og de år blev udnyttet flot.

Alle sejlere kender Gerts blokke, battencars og skødevogne. Gert grundlagde Frederiksen Boat Fittings i midten af 70érne, en af de største kommercielle successer indenfor bådbranchen i Danmark.

Mange af produkterne blev patenterede og anvendt i Americas Cup, Volvo Ocean Race og Vendee Globe, fordi produkterne simpelthen var de bedste.

Gerts indsigt og målsætning var vægt - performance, uanset om det var fremstilling af A klasse, Tornado, C-klasse katamaraner, Orbit, hans sidste egenproducerede båd eller bådbeslag.

Gerts bådbeslag havde den ubestridt største brudstyrke i forhold vægt.

I årene inden firmaet blev grundlagt i Vejle, byggede Gert joller hos Paul Elvstrøm, sidenhen som selvstændig bådebygger. Den første båd blev døbt Opus, en fuldblods C-class katamaran. Gert og Leif Wagner Schmidt vandt senere i første forsøg Little Americas Cup med i 1968 med Opus III. De vandt en af VM sejladserne mod Reg White, England med den største margen i C-klassens historie. Dette er en af de absolut største præstationer i dansk sejlsports historie. Kun fem lande har gennem tiden vundet Little Americas Cup.

Med "Dragster", den 35 fods legendariske one off trimaran vandt Gert Sølvspileren i 1979. Gert kappede først 3 timer af rekorden, i 1981 yderligere 1,5 time. Undervejs blev der bygget A-klasse, Tornado og C-klasse katamaraner, alle langt forud for deres tid.

Opus III var en af de første C-klasse katamaraner med vingemast, 40% af sejlarealet var fast vinge. Nogen mindes måske de to sidste Americas cup vindere. Gert gjorde dette for knapt 50 år siden!

Gert var en kompromisløs perfektionist, en slider, fremragende designer og håndværker i alle materialer. Gert designede alle produkterne, mange af bådene, byggede og sejlede tingene selv, - et sjældent menneske med en sjælden indsigt!

Vi vil savne dig som inspirator og ven.

Gert efterlader sig sin hustru Else, døtrene Tina og Pernille, samt børnebørnene Laura & Josephine,

Ære være hans mindeVendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder