FLID mødte Erhvervsudvalget

"Vi fik afleveret vores budskab. De lyttede til os og stillede spørgsmål. Og det var min fornemmelse, at vores budskab gjorde indtryk," siger Jesper Højenvang, direktør i Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID).

Torsdag i sidste uge var han på vegne af FLID en tur forbi Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg for at tale lystbådehavnenes sag i spørgsmålet om erstatning oven på Bodils ødelæggelser i december sidste år.

Vi opgiver ikke

Et enigt Folketing fremlagde i sidste uge et lovforslag, der på efterbevilling yder hjælp til de husejere, som blev ramt af oversvømmelser, da stormen hærgede. Men lovforslaget nævner ingenting om de havne, der har ødelæggelser for til sammen cirka 28 mio. kroner.

"Vi har ikke opgivet kampen. Derfor havde vi søgt om foretræde for udvalget – forud for den politiske behandling i Folketingssalen," forklarer Jesper Højenvang og tilføjer:

"I dag havde vi lejlighed til at fremlægge vores argumenter med vores egne ord og direkte foran de ansvarlige politikere. Jeg kan ikke sige, vi fik et konkret resultat med hjem - det havde vi heller ikke forventet, men vi holder sagen kørende, og det er vigtigt. Loven er jo ikke vedtaget endnu."

Personlig beretning

Foruden Jesper Højenvang var FLID repræsenteret af Inger Sidney Olsen, der direktør i den familieejede Mullerup Havn ved Slagelse. Havnen har ødelæggelser for cirka to mio. kroner.

"Mullerup Havns situation er dybt alvorlig efter Bodil, og jeg er overbevist om, at det gjorde indtryk på politikerne at blive præsenteret for Inger Sidney Olsens personlige beretning. Hun bragte virkeligheden ind på Christiansborg," siger Jesper Højenvang.

Han understreger, at FLID fortsætter arbejdet med at få lystbådehavnene tilgodeset i de kommende ændringer af stormflodsordningen.

FLID's hjemmesideSeneste nyheder
Branchenyt

Intim jule-båd-udstilling hos Baadhuset i Beder

Kort nyt

Fra skibsdæk til unikke plankeborde

Vendée Globe

Formel 1 biler på rallybane?

Kapsejlads

Waszp: Aarhus satsning skudt i gang med stor begejstring

Vendée Globe

På 4 sekunder 'nosedivede' båden som blev delt i to! - Se...

Vendée Globe

Jean Le Cam redder Kevin Escoffier - fundet kl. 02

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf flyttes til april

Branchenyt

Svensk bådindustri kræver forbedret identifikation af båden

★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivilligeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder