Sejl som leverer både fremdrift og elektricitet

Med de fremskridt som sker omkring solenergi systemer, bliver man snart i stand til at levere solenergi-celler indbygget i parasoller, bimini’s, storsejlspressening eller direkte i storsejlet. Det vil kunne ske i form af ” fotovoltaiske” celler. Det næste bliver forventeligt, at det reflekterende stof kun skal have lys, ikke direkte sollys, hvilket vil betyde, at det ikke gør noget at bimini’s og storsejlspresenning eventuelt er i storsejlets skygge under sejlads.

UK Sailmakers i Frankrig, opfinderen af MatriX Titanium sejl, har startet et nyt selskab SolarClothSystem ®, der skal producere storsejl med en amerikansk film, som indeholder højeffektive solceller.

Solpaneler er blevet mere og mere fleksible de senere år, men det er en nyhed, at solcellerne er blevet så fleksible, så de kan anvendes direkte på sejl, som bliver rullet eller foldet.

Når den nye teknologi forventes klar i efteråret 2014, vil sejlbåde blive drevet frem af vindkraft, samtidig med at sejlene også genererer elektrisk strøm. Det vil betyde at man under sejlads kan generere yderligere strøm til alle de elektriske systemer, som efterhånden findes i mange moderne både.

Denne ”game changing” teknologi kommer fra de nyeste banebrydende "photovoltaiske” celler, som ikke behøver direkte sollys for at producere elektricitet. De vil faktisk kunne generere elektricitet fra alle lyskilder. Cellerne kan enten blive lamineret ind i et nyt sejl, eller blive fæstet på hver side af et eksisterende sejl.

SolarClothSystem® cellerne vil kun blive installeret på storsejl, idet storsejlet giver en stor flade der ikke blafrer så voldsomt som et forsejl, hver gang man går over stag.

Elektriciteten skal overføres til bådens batteri via en wire eller sølvtråd indbygget i laminatet, eller hvis det fæstnes på et sejl, via en wire under noget dacron tape.

Produktet forventes som nævnt først på markedet senere i år, men alle teknologiske fremskridt kommer i den sidste som regel også crusing sejleren to gode i form teknologiske fremskridt og faldende priser.

UK Sailmakers (artikel)

UK Sailmakers DKSeneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"