North Sails brand og vækst skal styrkes

Som Bådmagasinet skrev i fredags er North USA solgt til den britisk baserede Oakley Capital Private Equity (”Oakley”), som har overtaget aktiemajoriteten i NORTH Technology Group (NTG). Den officielle pressemeddelelse blev udsendt i nat og heri pointeres, at Oakley Capital Investment forpligter sig til at videreudvikle den førende Marine Technology Group, herunder North Sails.

Læs også: North Technology Group i USA solgt

For god ordens skyld, skal vi på Bådmagasinet igen fastslå, at handlen af NTG er sket uafhængig af North Sails A/S i Allerød,som er moderselskab for alle North Sails aktiviteter i Europa (North Europe, North Danmark og en række andre North sejllofter i Europa) samt New Zealand.

Den britiske forretningsmand og sejlsportsentusiast, Peter Dubens siger om overtagelsen: "Vi er glade for at overtage og bakke op omkring North Technology Group og et ikonisk mærke som North Sails. Denne investering viser yderligere Oakleys appetit på at arbejde med succesrige, ekspansionsorienterede virksomheder. Vi er begejstrede for potentialet i North Sails og ser frem til at arbejde med ledelsesteamet i den næste fase af North udvikling. "

Terry Kohler, den tidligere majoritetsaktionær i North Technology Group, fortæller: "Jeg købte North Sails fra grundlæggeren, Lowell North for mere end 30 år siden, og jeg er overbevist om at den nye hovedaktionær Oakley vil videreføre Lowell’s livsværk. Jeg ønsker Oakley og North Sails ledelsesteam fremtidige succes, samt min løfte om engagement for fortsat støtte.”

North Sails blev grundlagt af Lowell North i 1957, og NTG omfatter i dag specielt brands, som er kendte i Danmark, North Sails samt Southern Spars. Virksomhedsgruppen omfatter også North Thin Ply Technology (NTPT) og North skæresystemerne, og man har blandt andet videreudviklet og kommercialiseret en meget let og stærk kulstof komposit løsning, der anvendes af rumfartsindustrien, Formel 1 racere og high-end luksusprodukter. Den intellektuelle ejendomsret i gruppen er betydelig og beskyttet af en ekspansiv portefølje af patenter.

Det største selskab omsætningsmæssigt indenfor NTG er North Sails, som har patentet til 3Di high-performance sejldugen. North 3Di anvendes af de fleste af Americas Cup, Grand Prix, Ocean Race- bådene og Superyachts . North Sails leverer også cruising sejl, samt er førende i mange One Design klasser med utallige VM og OL sejre.

North Sails præsident, Ken Read siger afsluttende: ”Købet vil yderligere sikre synergierne mellem North Sails og specielt Southern Spars, og skal resultere i en bedre deling af ressourcer og teknologi mellem de to mærker. North Sails og Southern Spars har i årevis arbejdet sammen i årevis om forskellige projekter fra Americas Cup til den nye J-70."Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder