North Technology Group i USA solgt

Kapitalfonden Oakley Capital Investments, som er dannet af den 44-årige engelske sejler og entreprenør Peter Dubens, har købt North Technology Group, som er North moderfirmaet i USA.

Peter Dubens holder meget lav profil i offentligheden, og er en af Englands mest succesfulde forretnings entreprenører og udviklere gennem de sidste 20 år. Han er superrig og har skabt sin formue gennem investeringer i en meget bred vifte af virksomheder og forretningsområder, lige t-shirts der skifter farve med kropstemparaturen til telekommunikation, online betting og meget mere - Listen er endeløs.

Dubens er blandt kendt for at som købte internetudbyderen Pipex og videresolgte til Tiscali med en meget stor profit. Han udviklede også 365 Media, en dot.com forretning som blev en stor underholdnings- og nyhedsservice, og senere solgt til Sky for 100 mio. £ for nogle år siden. Og PJ Smothies var mere for sjov, og blev solgt til Pepsi for 20 mio. £.

Det er en dreven forretningsmand, som kommer til at videreføre North Technology Group. Det er en ung aggressiv fond som kontrolleres af passioneret sejler, som er kendt for at sætte fokus på udvikling og vækst, og som kommer til at sidde ved roret for et af de stærkeste brands i den globale sejlsport og maritime branche. Dette er meget positivt.

North Sails blev etableret helt tilbage i 1957, og har udviklet sig til verdens førende sejlmagervirksomhed, og omfatter samtidig en række andre virksomheder indenfor den maritime branche: North Sails Direct, North U, North Sails gear, North tpt (thin-ply technology), North Sails sportswear, Southern Spars m.fl. 

Salget af North Technology Group har ikke nogen med North Europe at gøre direkte, idet dette er en selvstændig virksomhed. North Sails Europe og alle relaterede sejllofter i Europa ejes af Ib Ussing Andersen, Jens Christensen og Henrik Søderlund, som oprindelig startede Diamond Sailmakers i 1980.

North teamet i Danmark har ikke nogen kommentarer hertil.