4 selskaber skal give tilbud til DS-klubmedlemmer

Dansk Sejlunion er efter nogen tids tilløb klar med et nyt forsikringstilbud til bådejerne blandt unionens ca. 58.000 medlemmer. Igennem næsten 15 år har Codan forsikring leveret bådforsikringer samt andre forsikringer til klubber og medlemmer, og det sluttede ved årsskiftet, efter at Codan i maj 2013 opsagde samarbejdet.

Læs også: Dansk Sejlunions samarbejde med Codan stopper

Dansk Sejlunion har set muligheden for at nytænke området, og den nye ordning indebærer, at der indhentes tilbud via en mægler, og der er ikke kun en samarbejdspartner, men nu 4 selskaber:


Mægleren er rådgiver

Processen med at indhente forsikringstilbud gennemføres i fremtiden online via Dansk Sejlunions hjemmeside, og i begrænset omfang vil det være muligt at komme i kontakt med mægleren. Steen Wintlew forklarer:

”Det er en vigtig pointe, at mægleren er Dansk Sejlunions partner – og ikke selskaberne. Det er en person der repræsenterer dine interesser som forsikringstager. Hvis du får en skade på båden, kan mægleren hjælpe dig med skadesanmeldelsen, så forløbet bliver forklaret og dokumenteret med det rigtige ordvalg. Også hvis du får ballade med selskabet, kan du trække på mæglerens rådgivning.”

Billig ansvarsforsikring

Udover kaskoforsikringen indeholder ordningen også en fordelagtig ansvarsforsikring til alle bådejere i DS-medlemsklubber. Den bliver et standardprodukt, administreret af mæglerfirmaet.

Sejlunionen vil senere udbygge pakken med tilbud på forsikring af klubhuse, indbo og klubbernes både. Klubberne vil få direkte information herom, når denne del af forsikringspakken er klar.

Tak til Codan

Codan Forsikring og Dansk Sejlunions samarbejde startede i begyndelsen af 1990’erne, hvor Codan blev sponsor for ”Codan Cup DM i match race”, som gennem 10 år var en fantastisk populær match race serie med op til 70-80 deltagende teams i regionale kvalifikationer, semifinale- og finalestævner. Faktisk verdens største nationale match race serie. Codan Cup var for alvor med til at udvikle match race i Danmark med match race centre, DS 37 Match Racer og internationale stævner som betød at Danmark igennem mange år havde sejlere i toppen af verdensranglisten bl.a.: Jesper Bank, Morten Henriksen, Steen Mohr, Jes Gram Hansen og Jesper Radich, og alle var også involveret i Americas Cup projekter.

Samarbejdet udviklede sig også til et forsikringssamarbejde med tilbud om favorable forsikringer til klubber og bådejere med særligt god vilkår og rabatter. Codan og DS introducerede mange forbedringer af lystfartøjsforsikringerne, som nu er blevet markedsstandard i stort set alle bådforsikringer.

Codan har gennem årene også økonomisk støttet sejlsporten: Dansk Sejlunion, udvalgte projekter, klubber, kapsejladser og lokale initiativer. Vi taler om rigtig mange mio. kroner til sejlsporten gennem årene, og som placerer Codan som en af de største sponsorer i dansk sejlsport gennem tiderne.

”Vi skylder Codan en stor tak for et mangeårigt og loyalt samarbejde med Dansk Sejlunion. Et samarbejde der har været til glæde og værdi for begge parter,” siger DS formand, Hans Natorp.