fbpx

Dufours nye flagskib inspireret af soloracere

Inkluder i Newsletter: Ja

Franske Dufour fejrer værftets 50 års jubilæum med den kommende nye Grand Large 560, der bliver den hidtil største båd i Grand Large cruisingserien. Nyheden kommer på vandet til foråret.

Den nye 56 fods cruiser er den 23. båd i træk, den stilsikre italienske Umberto Felci har designet for Dufour. Han er kendt for at tegne hurtige og velsejlende både, og nyheden på 56 fod minder om solosejlernes Open 60 racere, blot i en rendyrket cruisingudgave.

I følge de første oplysninger fra Dufour, så det en velafbalanceret båd med forholdsvis lille vådt areal under vandlinjen og en moderne hæk med knækspant. Riggen er designet til at give maksimal ydelse med et minimum af manuel håndtering, efter inspiration fra netop Open 60 bådene. Den er derfor konstrueret med tyskerskødning, selvslående fok og indbygget bovspryd til gennaker, Code 0 og anker.

D560 002

Trimfunktionerne er koncentreret ved de ratkonsoller, så gæster om bord kan slappe af under sejladsen.

Der er lagt vægt på at få store arealer til afslappet ophold om bord, så vel i cockpit, arealerne til solbadning og om læ i den store salon. Dufour 560 vil kunne fås med 3, 4 eller 5 sovekabiner og owners cabin i 4 forskellige layouts. Der bliver også flere valgmuligheder mellem træsorter om læ.

Målet med det nye flagskib er "en sejlbåd for den mest krævende sejler, uden at gå på kompromis med komfort og kvalitet om læ," fortæller Gianguido Girotti, der er Product og Marketing manager hos Dufour.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *