fbpx

Bro kaos i København efter konkurs

Inkluder i Newsletter: Ja

Kuratorerne i det konkursramte E. Pihl og Søn har opgivet at finde en løsning på broprojekterne i Københavns havn, økonomien hænger ganske enkelt ikke sammen.

Børsen tirsdag kan berette, at kuratorerne har ophævet kontrakterne med bygherrerne, og det er nu op til dem selv at finde en ny entreprenør, der kan gøre broerne færdige.

Cirkelbroen på Christianshavn står Nordea-fonden bag, og de to (tre, red.) øvrige, den store over inderhavnen, og de to mindre kanalbroer ved Christianhavns kanal står Københavns Kommune for.

Det bliver ikke nogen nem opgave, for det problematiske er, at der står færdige broelementer til Cirkelbroen og Kanalbroerne hos VSB Industri- og Stålmontage i Randers, som også er gået konkurs, og som – ifølge kurator i Pihl-boet Henrik Steen Jensen, har fået forudbetaling på ca. 10 millioner.

Det samme gør sig gældende med broelementerne til Inderhavnsbroen, hvor en spansk underleverandør havde til opgave at levere stålkonstruktionen af broens midterstykke, men her man mistet overblikket. Jens Christian Zøfting-Larsen fra Københavns Kommune udtaler til Børsen at, "de (Københavns Kommune, red.) har ingen forpligtelser over for det spanske firma, som kun var halvt færdig med arbejdet, da E. Pihl og Søn gik konkurs. I min optik havde Pihl mistet styringen med sin underleverandør, da konkursen indtraf", slutter Jens Christian Zøfting-Larsen.

En juridisk granskning viser, at kommunen ikke har pligt til at sende broerne ud i nye udbudsrunder, hvorfor Københavns Kommune nu går i gang med at finde nye entreprenører, men vi skal hen på den anden side af nytår, før det kan ske!









Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen

Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL





Udvalgte artikler *