fbpx

Gøteborg: Godt salg og en stemning i top

Related Articles: Boat Show melder om stærkt sceneprogram - glæd dig..., Finland slår dørene op til Vene 23 - og melder om stor interesse
Inkluder i Newsletter: Ja

Hvis vi vælger at se på de genopståede bådudstillinger i landene rundt omkring os som en trend, så er der altså noget at glæde sig til, når Boat Show i Fredericia slår dørene op næste fredag - den 24. februar.

Efter tre lange år var Bådmessen i Gøteborg i Sydsverige også tilbage. Der mødte tæt på 50.000 op for at opleve bådmarkedet anno 2023, og drømme om sommer, sol og vandliv. I Finland, hvor Vene 23 bliver afviklet disse dage, meldes der også om stor lyst til at besøge - og handle, og alle bådudstillingers moder, Boot Düsseldorf vendte også tilbage for nyligt med bravour, og tæt på 240.000 besøgende.

- Glæden er ikke til at tage fejl af, vi mærker, at messen har været længe ventet, siger Jacob Ryder, forretningsfører for Bådmessen.

Da Bådmessen 2023 lukkede den 12. februar efter ni intense dage på den Svenske Messe, kunne messeholdet ånde lettet op:

- Efter messen kan vi konstatere, at interessen for sejlsport stadig er stor. Man kunne mærke det i luften, folk var glade. Jeg mødte mange mennesker, der fortalte mig om savnet af bådudstillingerne og var taknemmelige for, at deres yndlingsmesse endelig var tilbage igen, siger Jacob Ryder.

Mere end 300 både blev udstillet på messen. På trods af den udfordrende globale situation, med inflation og høje renter, blev der solgt masser af både og bådtilbehør, hvilket naturligvis vækker tilfredshed, ikke mindst blandt de 201 udstillere:

David Rodin, salgschef, Rodins Marin, fortæller, at de solgt eller afgivet tilbud på omkring 20 både til en værdi af omkring SEK 12 millioner, og at Bådmessen overgik deres forventninger. VK Marincenter, som sælger småbåde, fik deres bedste salg på en messe nogensinde med direkte salg af både i udstillingsdagene.

Også salgschef i Orust Marin Center er godt tilfreds:

- En fantastisk messe. Vi oplevede, trods den vanskelige markedssituation, en enorm tro på fremtiden blandt de besøgende. Tendensen er, at flere og flere ønsker at investere i en sommer med sejlsport i Sverige. Jeg har aldrig før oplevet det pres, vi oplevede på standen, siger Göran Blomqvist.

Bådmessen havde oprullet et større program fra scenen opdelt i temaer som sejlads, kajaksejlads, elektrificering, sportsfiskeri og miljøspørgsmål. Hele 65 foredrag/seminarer blev det til og 30 bådnyheder blev præsenteret. På samme måde kan du opleve et stærkt sceneprogram på Boat Show i Fredericia.

Til at slutte de festlige dage af havde man inviteret den svenske sejlerlegende, Sven Yrvind, 83, som er en mand, der ser fremad – og derfor berettede om sine kommende eventyr. Herunder kan du se en kort video af netop Sven Yrvind - en person som du også har kunnet læse et længere portræt af i vores trykte udgave af Bådmagasinet - i dagens anledning, så får du PLUS artiklen om Sven Yrvind gratis her.

Næste års Bådmessen i Gøteborg er planlagt til den 3.-11. februar 2024.

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Udvalgte artikler *