fbpx

Finland slår dørene op til Vene 23 - og melder om stor interesse

Inkluder i Newsletter: Ja

Endnu en bådudstilling melder om 'great comeback'. For nyligt kunne Boot i Düsseldorf melde om tæt på 240.000 besøgende - Båtmessen i Göteborg ramte søndag tæt på 50.000, og nu melder Finland også om forrygende start på deres Vene 23

Efter tre års pause åbnede Vene 23 Boat i weekenden i Helsinki i Finland med udstilling af motor- og sejlbåde i alle størrelser, kajakker, paddle boards, snorkeldykning, foredrag og meget mere, og der meldes om stor interesse.

Næsten 400 både er udstillet frem til den 19. februar. På åbningsdagen fredag var der 4.400 besøgende. Et lille fald fra sidste gang, men lørdag formiddag blev udstillingshallerne hurtigt fyldt igen.

Bådmagasinet i Norge har taget pulsen på åbningsdagen af messen og beretter, at den finske bådindustri er stort set tilbage på samme niveau som før pandemien. Ifølge officiel statistik faldt antallet af solgte både med cirka ti procent fra topåret 2021, mens salget af udstyr og motorer steg.

Kendte finske producenterne som Axopar, XO og Saxdor, har deres hovedkvarter i landet, mens produktionen først og fremmest foregår i Polen - mens Buster, Yamarin, Cross, Flipper, Aquador og AMT er blandt de mærker, der både er udviklet og bygget i Finland.

Aluminiumsbåde er meget stærke i Finland, og Buster er som tidligere år finnernes favoritbåd. Blandt de mest registrerede bådmærker i Finland sidste år var der 572 aluminiumsbåde, og på andenpladsen finder vi Yamarin med knap 400 både. I løbet af de seneste tre år er andelen af aluminiumsbåde i Finland fortsat med at vokse med 13 procent.

De vigtigste eksportmarkeder for den finske bådindustri, som har en omsætning på over 800 millioner euro, er Sverige og Norge. I 2022 eksporterede Finland både for 79 millioner euro til Sverige og 2.500 både til Norge til en værdi af 56,5 millioner euro.

Bådproducenter fra de andre nordiske lande er naturligvis også at finde i udstillingshallerne. Danske Rand Source 22 er nomineret i kategorien for åbne både. Blandt de norske udstillere vækker Nordkapp opmærksomhed med lanceringen af Gran Coupe 905 V12 på det finske marked. Premiere-visning byder også på finsk-designede Saxdor med dens nye 270 GTO og 205.
Kilde: batmagasinet.no

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *