fbpx

Værft-afbudene vælter ind til Boot Düsseldorf

Related Articles: Boot Düsseldorf skærper reglerne for adgang
Inkluder i Newsletter: Ja

Det er bestemt ikke nemt at være udstillings-arrangør i disse Covid-19 tider. Næsten præcist for et år siden, kunne vi her på Bådmagasinet berette, at man forsøgte at flytte verdens største bådudstilling fra januar til april i år - alt blev som bekendt aflyst. 

Nu vælter det igen ind med afbud til januar 2022 fra mange af de store værfter - også de danske. 

Vi har tidligere her på sitet nævnt at Quorning Boat ikke kommer til at udstille på Boot, og i går modtog vi så en meddelse om at X-Yachts heller ikke vil være at finde på Düsseldorf. 

Der var ellers lagt op til den helt store promotion, både af deres nye X43 - deres 56 og ikke mindst X-Power, som endnu ikke har været vist frem, på den helt store scenen. 

Det handler naturligvis om sikkerhed, overfor kunder og ansatte. X-Yachts arbejder på flere events, som de vil afvikle i løbet af foråret, som erstatning for deltagelse på Boot. Hvad der mere præcist kommer til at ske, vender værftet tilbage med. 

Flere afbud
Her på redaktionen erfarer vi også, at det store tyske Hanse Yachts har meldt fra. Det betyder at både som Hanse, Dehler, Moody, Fjord og Sealine ikke vil være at finde på Boot Düsseldorf. Fra den danske forhandler af disse mærker, Reese Marin i Aabenraa bekræftes det også, at et afbud er uundgåeligt. ‘Vi ønsker ikke at udsætte vores kunder samt ansatte for smitte-risikoen, udtaler Henrik Reese til Bådmagasinet. 

Kan udstillingen gennemføres?
Ja, det er jo det helt store spørgsmål som rejser sig. Smitten er virkelig på fremmarch i de fleste europæiske lande, Tyskland ikke mindst, og fra Boot har man for nyligt være ude med oplysningen om man udelukkende vil kunne komme ind på udstillingen som færdig vaccineret. 

Vi har modtaget de første fortællinger om en nært forestående aflysning, men det har ikke været muligt at få disse bekræftet, hvorfor vi indtil videre går ud fra Boot bliver gennemført fra den 22. - 30. januar 2022.

Der hersker vist ingen tvivl om Messe Düsselforf forsøger alt hvad der står i deres magt for at få gennemført Boot. Af nedenstående video ser man tydeligt de mange tiltag - men er de udefra-kommende kræfter mod udstillingen for store, så kan kampen vise sig at være forgæves. 









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *