Monaco Yacht Show fremtid er truet

Førende superyacht-værfter og mæglere støtter ikke længere dette års show, som hvert år afvikles i det lille fyrstedømme Monaco.

I en fælles erklæring til arrangørerne af Monaco Yacht Show har 21 yacht-producenter i Superyacht Builders Association (SYBAss, red.) og syv yachtmæglere fra Large Yacht Brokers Association (LYBRA, red.) meddelt, at de trækker deres støtte til showet, der forventes at finde sted fra 23. til 26. september.

De indflydelsesrige organisationer og dets medlemmer forklarer deres beslutning med en række udmeldinger:

• Udstilleres villighed til at deltage er kraftig reduceret, og deres sikkerhed kompromitteret.

• Den øgede usikkerhed omkring mulige regeringsindgreb, og krav til social distancering.

• I forbindelse med pandemien vil det være upassende at afholde en begivenhed, der fejrer luksus og rigdom.

• Dyb harme over den måde, udstillingen er blevet kørt i de senere år med øgede omkostninger, der ikke matcher afkastet af investeringen.

• Den arrogance, som er blevet demonstreret af showets ledelse, og deres uvillighed til at gå i meningsfuld dialog med udstillere.

I deres fælles brev skriver SYBAS og LYBRA, at arrangørerne bør aflyse showet helt i år snarere end gennemføre det med få besøgende, hvilket kan ødelægge showets omdømme og superyacht-branchen generelt.

I et forsøg på at bilægge uenighederne udtrykker begge organisationer deres interesse i at danne en arbejdsgruppe med Informa (arrangørerne, red.) for at se, hvordan showet kunne udvikle sig i fremtiden.
Kilde: IBI