fbpx

Ny gasdrevet bådmotor fra Mercury

En af årets store nyheder er en påhængsmotor med gas som drivmiddel. Denne motor udleder op til 30 gange mindre miljøskadelige stoffer i forhold til tilsvarende benzinmotorer.

I en årrække har Mercury udviklet og leveret højkvalitets batterimotorer under navnet Motorguide. En motortype der primært benyttes til støjsvag trolling, hvor farten skal være jævn, rolig og støjsvag. Nu er turen så kommet til gasdrevne påhængsmotorer.

Gas er et relativt rent drivmiddel, og som introduktion har virksomheden valgt at lancere en 5 hestes påhængsmotor. Motoren er først og fremmest målrettet brugere af mindre både som f.eks. joller og gummibåde samt mindre sejlbåde med behov for sikkerhed i form af en motor, hvis vinden skulle lægge sig.

Ydermere henvender motoren sig til campingfolket, der tager jollen til hobbyfiskeri med på turen. Gasflasken er allerede pakket med, og kan bruges både til jollens fremdrift som til optænding af grillen.

Den nye gasmotor der er på 123 cc yder 5 HK, kan ses på den kommende bådudstilling, BOATSHOW 2019, i Fredericia den 22.-24. februar & 28. februar – 3. marts, på stand nr. A1108.

gasmotor2 web

Fakta:
Motoren bruger alm. standard gas, med automatisk lukkeventil, når motoren slukkes. Den vejer 27 kg og udleder 15 % mindre CO2 end en tilsvarende benzinmotor. Påhængsmotoren fås i tre størrelser: 15", 20" og 25" længde. Leveres som standardmodeller & sejlbådsmodeller.
Leveringsklar: Fra sommeren 2019. Pris oplyses på Jørgensen & Dahl A/S stand A1108, på Boatshow i Fredericia.