fbpx

Se masser af nye danske både på Boat Show

Danmark har stadig dygtige værfter og bådebyggere. På bådudstillingen i Fredericia kan du se nogle af de nyeste skud på stammen fra de største producenter af sejlbåde i Danmark.

Sejlerfolket får masser af fristelser at gå om bord i, når det om godt to måneder er tid til det traditionsrige Boat Show i Fredericia. 
Danmarks eneste indendørs bådudstilling bakkes nemlig op af alle de store danske sejlbådsværfter, som har flere smukke nyheder ”Made in Denmark” med til Fredericia.Verdenspremiere på Nordborg 42
Starter vi sydfra, i Nordborg, så har Nordborg Baadebyggeri A/S sågar en verdenspremiere på standen, nemlig deres helt nye Nordborg 42. 
– Det er vores hidtil største model, siger Johannes Bladt Jensen fra værftet om den slanke 42-fods sejlbåd, som er designet af indehaver Holger Bladt Jensen. 
 Første eksemplar blev færdigbygget i efteråret, og vi har fået lov af kunden til at præsentere den i Fredericia, tilføjer Johannes Bladt Jensen.
Hos Nordborg er alt gængs ekstraudstyr med i prisen, så både udstillingsbåden og en ny ”standard” Nordborg 42 ligger i knap tre millioner kroner inkl. moms.X-Yachts møder med tre både
I Haderslev ligger landets største sejlbådsværft, X-Yachts A/S, som har modellerne X43, Xc 38 og X49 med til Fredericia. Sidstnævnte har indendørs udstillingspremiere i Danmark, og Xc 38 er en 40 års Anniversary model, som har dansk premiere, oplyser Sales Director Flemming Ancher. 
Han har gode forventninger til Boat Show på ”hjemmebane” i Danmark:
– Vi havde en rigtig god udstilling i 2017, så kan vi matche det næste år, så er jeg mere end tilfreds, fastslår han.Lækkerier fra Faurby
Faurby Yachts i Lunderskov har store forventninger til deres 460E, som havde verdenspremiere tidligere i år med et prisskilt fra knap 4,6 millioner kroner. Trods størrelsen på 46 fod er Faurbys nye flagskib nem at håndtere, og byder med sine slanke linjer og reducerede vægt på masser af sejlglæde, fortæller indehaver Thomas Dan Hougaard, som glæder sig til at præsentere 460E’eren i Fredericia.Nordship 380 DS med masser af plads
Ligeledes fra Lunderskov kommer Nordship 380 DS, som indgår i den nye serie med dobbelt cockpit; et arbejdscockpit hvor der styres og trimmes, og et stort opholdscockpit, der er helt befriet for tovværk, hvor seks til otte personer nemt finder plads om det store cockpitbord.
Nordship kan i år fejre 40-års jubilæum, og det markeres også på Boat Show.Lækre Luffe 3.6
Fra Kolding kommer Luffe Yachts med deres mindste og meget populære Luffe 3.6, som kan opleves første gang indendørs i Danmark.
– Vi glæder os til at møde kunder og besøgende og få en snak om Luffe 3.6 og vores øvrige modeller. Boat Show er en god lejlighed til at vise os frem, fortælle om hvad vi gør, og hvad vi kan. Vi forventer at få mange gode kontakter, og hvis vi kan sælge en båd, så er det jo også fint, siger grundlægger Oluf Jørgensen med et smil.Se den nye Dragonfly 28 Performance
Det sidste af de store værfter er Quorning Boats i Skærbæk syd for Fredericia.
– Vi viser vores Dragonfly 28 Performance, som er nyeste version af den populære Dragonfly 28-serie, hvor vi netop har rundet salget af byggenummer 200, fortæller Jens Quorning.
Dragonfly 28 modellen er en trailbar båd med fem køjepladser på to meter, og de tre versioner af Dragonfly 28 byder på muligheder for både familie-, tur- og kapsejlads.
– Vi ser frem til et spændende Boat Show – med den sommer vi havde i 2018, kan det kun gå godt, mener Jens Quorning.

Spritny Lyøjolle
Som en krølle på halen kan det nævnes, at Boat Show naturligvis også byder på masser af mindre, sejldrevne fartøjer. Det gælder eksempelvis den flotte Lyøjolle, som bådebyggemester Jan Vogt fra Bootsjan på Lyø præsenterer i Fredericia.Boat Show finder sted i MESSE C Fredericia den 22.-24. februar og 28. februar-3. marts 2019.

Se mere på www.boatshow.dk.