Boat Show - hør Sebastian Kornum tale om windfoils

Lørdagene 25. februar og 4. marts 2017 fortæller Sebastian Kornum på bådudstillingen Boat Show i Fredericia om sit arbejde med windfoil. Foredraget kan høres i Hal C. Hør om de første prøveture på Hawaii i marts måned 2016, efterfulgt af spændende testarbejde med rejser og prototyper til den færdige windfoil-produktserie, som på Boat Show, og for første gang, vises samlet.

Fem gange i karrieren har Sebastian stået på et VM-podium, og tre af gangene med en guldmedalje om halsen. Nu er han klar til at sætte Slalom og Formula Windsurfing i anden prioritet, for til gengæld at kaste sig 100% ud i windfoil.

Foiler med på bølgen

Windfoil er en vikelig positiv udvikling for windsurfingsporten. Man flyver bogstaveligt frit over vandet allerede fra helt lette vindforhold, og det er en ubeskrivelig følelse, som alle windsurfere, uanset niveau, med garanti bliver fascineret af. De fleste vil foile for sjov skyld, men for mit vedkommende giver det anledning til en regulær satsning efter de internationale titler. Jeg vil stadig sejle Formula og Slalom, når det passer i kalenderen, men mit fokus ligger helt klart på foil”, siger Sebastian.

Sylt2

Sebastian Kornom har vundet tre gange VM guld. Nu satser han på foils. Kom til foredrag med Kornum på Boat Show i Fredericia.

På spørgsmålet om hvorvidt windfoil er hurtigere end eksempelvis Formula, lyder svaret: ”Lige pt kan man ikke vinde på foil i et internationalt Formula-felt, men det er i princippet ligegyldigt, hvad der er hurtigst, for windfoil får sine egne klasser verden over. Personligt stiller jeg op i danske Formula-sejladser på foil i 2017 for at få træningen".

I modsætning til traditionel windsurfing-kapsejlads er det forholdsvis billigt at komme i gang med foil. Et enkelt board, en foil og en mindre rig, som oven i købet ikke behøver at være særlig avanceret, klares for godt 20.000 kroner.Seneste nyheder

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"