Ny effektiv tyverisikring af påhængsmotorer

Resultatet er naturligvis frustrationer og ærgrelse hos dem der får stjålet påhængsmotorer. Men også for alle andre tager den evige trussel om tyveri noget af charmen ved sejlerlivet. Mange tør eksempelvis ikke lade deres både blive liggende i vandet efter brug og må bakse med at få dem bag lås og slå.

På Fredericia Boat Show kan de besøgende dog stifte bekendtskab med et alarmsystem, som giver et nyt bud på, hvordan man kan sikre båd og påhængsmotor i det udsatte havnemiljø.

Fydicos system fungerer ved, at der fra broen over til båden går et optisk kabel, som ved hjælp af lys overvåger båden digitalt. Hvis man bryder det digitale kredsløb, starter en sirene, som stresser tyven og alarmerer omgivelserne. Samtidig sendes sms'er og opkald til systemets kontaktpersoner, som hurtigt kan komme til stedet.

Dermed er systemet ifølge Fydico langt mere effektivt end andre systemer, som baserer sig på diverse låseanordninger eller GPS-sporing. Det kan garvede tyve i mange tilfælde godt tackle, og ofte ryger tyvekosterne hurtigt uden for landets grænser.

Blandt andre har Sønderborg Sejlklub undgået problemer, siden systemet blev implementeret, og i Middelfart blev et større tyveri tydeligvis forhindret af alarmen tilbage i oktober 2014.

Danmarkspremiere på Scangaard 26 Classic

På udstillingen kan man også stifte bekendtskab med Scangaard 26 Classic. Den fik en forrygende modtagelse, da den blev præsenteret i Tyskland, Holland og Sverige.

Modellen udspringer fra Scangaard 21 efter kundeønsker om en lidt større båd med mulighed for weekendture med overnatning. Målet var en trailerbar båd (ca. 2000 kilo) med smukke, klassiske linjer. Den har et stort cockpit og er nem at betjene, også selv om man sejler singlehand. Indretningen er fleksibel ved bestilling, uanset om man vil have toilet eller ikke, pantry med videre.

Scangaard 26-01__17

Scangaard bådene i Danmark er repræsenteret ved Niels Tranekjer, Yachtbroker Syd.

Fredericia Boat Show finder sted den 27. februar-1. marts og 5.-8. marts 2015. Se mere på www.boatshow.dk.