Flere danskere besøgte Hanseboot i Hamborg

For 54. gang slog Hamborg dørene op for bådudstillingen Hanseboot. Bådmagasinets redaktion var naturligvis et smut forbi udstillingen, hvor også flere danske forhandlere var til stede. Generelt kan det siges om årets udstilling, at der var en rigtig god stemning og atmosfære i udstillingshallerne. Ganske vist var udstillingens stande rykket mere sammen og tilbage i de gamle haller, men alligevel fik det 80.000 mennesker til at kigge forbi i de ni dage udstillingen havde åbent.

Mindre messen - men god stemning og atmosfære

I udstillingens anden weekend var der gratis adgang for skandinaviske statsborgere. Flere af de danske udstillere meldte også om klart flere danske besøgende i år. Henrik Reese fra Reese Marin udtaler til Bådmagasinet: "Messen var i år blevet meget mindre. Vi har været med på Hanseboot siden 1978, hvor vi dengang udstillede en H-båd. Men ligesom andre steder går det op og ned  i bådbranchen - det er ligesom bølger på havet. Til udstillingen i år havde jeg Marex og Dehler både med, og de blev rigtig godt modtaget af publikum. Vi ser Hanseboot som en mulighed for at pleje vores kunder og få nye relationer. At vi så tilmelde sælger både er et plus. Jeg fik solgt en Dehler 32, der skal have hjemhavn i København. Ligesom jeg nu skal lukke et par handler med en Dehler 29 og den populære Dehler 38".

291013 WA_496

Dehlers stand på Hanseboot


 

Besøgende interesseret i langturssejlads

Bo Hold fra Marineparken havde også et positivt indtryk af årets Hanseboot og udtaler til Bådmagasinet: "Til trods for at bådmessen var blevet væsentlig mindre i år, så var det min oplevelse, at der var flere danskere, der besøgte Hanseboot i år. På Hallberg-Rassys stand havde vi mange interesserede, der spurgte ivrigt ind til bådene. Jeg oplever, at flere danskere går med langturssejlads i tankerne. Til det skal de naturligvis bruge en velegnet båd i den rette størrelse, og her var vi naturligvis på pletten for at hjælpe dem. Det var rart at få snakket med så mange mennesker, og den med at folk er interesseret i langturssejlads - det er første gang, at jeg oplever det så massivt, men det er da en glædelig overraskelse".

Allerede nu er arrangørerne bag Hanseboot gået i gang med at planlægge næste års udstilling, der går hånd i hanke med, at Hamborg har erklæret 2014 for Year of Watersports. Hanseboot vil næste år finde sted i perioden 25. oktober til 2. november 2014.