fbpx

Jeanneau Sun Odessey 440 - endnu en genistreg fra Phillip Briand

Inkluder i Newsletter: Ja

Den prisbelønnede sejlbådsdesigner, Philippe Briand, har netop løftet sløret for den nyeste Jeanneau familie cruiser model.

Philippe Briand og Jeanneau seneste samarbejde er den 44-fods store Jeanneau Sun Odysssey 440 - en revolutionerende ny model i den tidløse og populære Sun Odyssey serie. Phillipe Briand har været designer for det franske værft siden 2012.

Tre nye løsninger

Man kan antage, at alle former for designs til fritidsbåde allerede er blevet udforsket - hvilket vil sige, at der er ganske få innovationer tilbage at opdage. Briands banebrydende arbejde har imidlertid afsløret tre nye måder, hvor Jeanneau Sun Odessey 440's layout og design vil gøre livet om bord lettere og mere behageligt for ejere og gæster.

For det første tilbyder skrogformen mere volume om læ. Dette giver Owners Cabin en generøs og luksuriøs rumfølelse, der ikke er set før på andre båd i denne størrelse.

3fc4172a be1c 4e4e 9431 13486d8ca562

"Pladsen om bord er ofte meget begrænset på grund af bådenes skæve vinkler i stævnen. Men omvendt så forventer ejerne ofte mange funktioner her, så jeg ledte efter en løsning mere agter. Jeg er meget inspireret af Mini 6.50'erne og deres form. Så jeg har forsøgt med at bringe mest mulig bredde fremad i båden - uden at den mister for meget performance", forklarer Briand.

For det andet er bevægelse uhindret af trin eller andre former for forhindringer takket være manglen på barrierer mellem cockpittet og dækket. Dette forbedrer muligheden for at bevæge sig uhindret rundt på båden, og forbedrer sikkerheden for gæster om bord.

For det tredje har Briand udviklet og en helt ny og patenterede feature i form af et cockpit ryglæn, der både tilbyder beskyttelse i cockpittet og et forhøjet punkt til rorsmanden. Ryglændet kan drejes 90 grader fra lodret til vandret position - i vandret position forlænges den samlede cockpitzone med 330% bagud.

Også tidssvarende om et årti

Jeanneau, der er verdens største producent af sejlbåde fra 40 til 64 fod, er kendt for sine højkvalitets glasfiberbåde, der viser pålidelig ydeevne og fremragende sejlads. I år fejrer virksomheden i øvrigt sit 60 års jubilæum.

"Alt er forenklet på Jeanneau Sun Odessey 440. Jeg har sat komfort og praktiske løsninger før alt andet. Generelt bliver bildesign mere komfortabelt, og teknologien er mere ergonomisk, så sejlere forventer, at båddesign følger denne udvikling. I Jeanneau Sun Odessey 440 forsøgte jeg at udnytte al spildplads om bord og gøre det til en del af livet om bord. Det er et design, som jeg tror, stadig vil se friskt og tidssvarende ud selv om et årti", slutter Phillip Briand.

Her hjemme forhandles Jeanneau af Tempo Bådsalg på Ishøj havn









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *