fbpx

Citat: 'I don't know if it's the boat or it's us? Derfor gik det så galt for Sehested & Co.

Inkluder i Newsletter: Ja

Det danske SailGP team med skipper Nicolai Sehested har været vant til op og nedture siden starten tilbage i sæson 1, hvor teamet lige fik en enkelt sejlads i Sydney. Sådan er det i Showbizz, men aldrig har det været gået så galt som det gik i seneste Grand Prix, som for første gang blev sejlet i New Zealand.

Christchurch lagde vand og kaj til denne sæsons 10. og næstsidste event, en sæson som slutter primo maj i San Francisco, hvor der efter det traditionelle stævne, sejles en 'Grand Final' - en enkelt sejlads hvor top-3 deltager, og dyster om 1 million US$.

Computerfejl
Inden Christchurck havde det danske team en god mulighed for at slutte i top-3, men den forduftede med grej-fejl på vandet i New Zealand. Det lykkede, trods fine starter, aldrig at hænge på feltet, og flere forskellige computerfejl gav ikke teamet en jordisk chance.

Flotte starter
Lige præcis starterne er her i anden halvdel af sæson 3 blevet markant bedre. Tidligere kunne vi opleve den danske båd langt fra linje 'i skuddet' - men efterhånden er vi altså vant til at se dem med helt fremme, stærkt at have fået timet dem godt.

Frustreret
At det skulle gå så galt i New Zealand er naturligvis brand-ærgerligt, og udstyrsfejl er altså bare øv - en god ven lærte deres signatur en gang, citat 'gå aldrig ned på udstyret'. Det kan være nemmere sagt end gjort, når det er blevet så teknisk som tilfældet er i SailGP, og at de danske sejlere var frustreret er der ikke noget at sige til.

En video 'bag kulissen' viser tydeligt - det var godt nok op ad bakke...

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Udvalgte artikler *