fbpx

Highlights fra Singapore hvor det danske team præsterede

Det skulle vise sig at blive Nicolai Sehested og hans SailGP teams bedste præstation i Singapore. To tredjepladser var det tidligere blevet til i indeværende sæson 3, i henholdsvis Plymouth og København - nu kan teamet altså skriver vise-mestre Singapore, hvor andenpladsen kom i hus, efter flere flotte momenter, og set fra tv-skærmen nogle tæt på fejlfrie sejladser.

Flotte starter, hvor den danske båd var med helt fremme, og til tider endda 'styrede' feltet - og det at Spanien holdt pænt igen, og ikke ødelagde den flotte start ved det ene mærke, lagde sammen med en anden afgørende fase, hvor Sehested kæmpede med GBR og FRA om tredjepladsen, grunden til den danske topplaceringen. 

Formatet udfordre
Der kørte for år tilbage en reklame-kampagne som de fleste nok husker med sloganet 'Vi vil så gerne have du bliver lidt længere' - dagligvare butikke Fakta ønskede at demonstre, hvor hurtigt du kunne handle hos dem. Formatet i SailGP er skabt til tilskuere, og førnævnte slogan kunne omskrives 'Vi vil så gerne have du ser med'. Men hold da op hvor formatet udfordrer tv-seerne! Det kan godt være sejlerne får besked, men at videreformidel informationen, om hvor mange omgange der sejles, og om man går i mål efter top- eller bundgaten, må vi som seere gætte os til, fra sejlads til sejlads. Hvis SailGP skal forbedre sig her, skal de have udviklet en formidling til de stakkels tv-kommentatorer, der alt for ofte bliver fanget i manglende viden, og det er trods alt dem, som er med til at 'sælge varen'.

Under 7 minutter
Der blev skrevet SailGP historie i Singapore. Udsættelse er bare ikke noget tv-stationerne verdene over kan bruge til noget, og for at holde aftalte tider, ja så gennemførte man lørdag to sejladser, på rekord tid. Den ene på under syv minutter, og den anden på under otte. Altså samlet 15 minutters race. Her kunne man som tv-seer godt kvittere med 'Vi vil så gerne se noget mere SailGP'...

Søndagen kom luften, men også i byger, hvilet var ganske udfordrende med den store vinge. Heldigvis klarede alle sig igennem, og den dansek båd på fornemste vis, ved at slå den i den samlede stilling førende Australske båd med Tom Slingsby i finalen, hvor Team New Zealand dog var urørlig.

Har du ikke abonnement, eller sov du længe sidste weekend, så får du lige små 13 minutters highlight her:
Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Bådudstillinger

Boat Show - nu også mulighed for sejlerdating

Kort nyt

Alene på havet: Sidse Birk Johannsen fortæller om sin...

Bådudstillinger

Boot: Reese Marin i fornemt selskab

Kort nyt

Ny distancesejlads ser dagens lys - Copenhagen One Star

Udvalgte artikler *