fbpx

Nico & Co i bedste præstation til dato

Inkluder i Newsletter: Ja

Det danske SailGP team med skipper Nicolai Sehested sluttede som nummer to i Singapore - teamets bedste præstation 'ever'. En flot 3. plads i søndagens første sejlads, og en endnu flottere prik i anden, sendte den danske båd i finalen mod de to mastodonterne Team New Zealand med Peter Burling, og den førende i den samlede stilling Team Australien med Tom Slingsby...

To meget flotte dage sikrede det danske team en samlet førsteplads i de indledende sejladser, og specielt søndagens anden sejlads, som de vandt, ja der viste de hvordan den skulle sejles. 

Afgørende sekvens
I søndagens første sejlads kom den danske båd fint fra start oppe til luv, og rundt første mærke med fremme i top-5. Stort set hele sejladsen lå Nico & Co. og kæmpede med GBR / Ainslie og den franske båd, og det var en fornøjelse at se sidste kryds, hvor den danske båd trak det længste strå. En flot tredje plads, i en sejlads hvor Schweiz krydsede linjen som etter for første gang i deres SailGP historie. 

Vinder sejladsen
I søndagens anden sejlads, der kunne den spanske båd have presset Sehested & Co ud over mærket i startproceduren, men var heldigvis en smule tilbageholdende. Den passivitet udnyttede den danske skipper til fulde. Flot start i høj fart, og etter rundt ved det så afgørende første mærke.

Herfra så teamet sig ikke tilbage. Intet er nemt i SailGP - men det er bare mere behageligt at være placeret oppe foran, frem for nede i ‘roefeltet’ - hvor man ikke selv er herre over alle strategiske muligheder. Oppe foran kan man sejle frit, og slå som - og når man vil. Det gjorde det danske team, og tog en af de lidt mere sjældne sejre - en sejr der også sikrede den danske båd den samlede sejr i de indledende sejladser, og dermed dansk finale-deltagelse.

Finalen trods minus 4
Teamet fra New Zealand, med skipper Peter Burling havde ryggen mod den berømt mur inden det overhovedet gik i gang. I fredagens trænings-sejlads kolliderede Burling med USA, og måtte indkassere en pointstraf på 4 i Singapore-stævnet, og 2 point i den samlede stilling - der skete umiddelbart ingen skade, men et dyrt ‘kys’ og strafpoint, dog ikke nok til at holde sejlsportens 'wunderkid' tilbage.

Mens Nico fik godt fat i den Australske båd med skipper Tom Slingsby i starten af finalen, ja så smuttede Burling afsted i den anden ende af linjen, og vupti - først rundt, ved det vi næsten kan døbe ‘vinder-mærket’. Kommer man først rundt det første mærke, og med god fart og stabil vind, så sker det uhyggeligt sjældent, at andre vinder sejladsen. 

Det var lige præcis hvad vi oplevede. Team New Zealand vinder foran den danske båd og Australien - ganske imponerende efter at være bagud på point fra start. 




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *