fbpx

Sehested satser på ny start-strategi

Related Articles: Cadiz leverer varen? - Se video fra pressemødet, Udfordret dansk team - gense dagens sejladser
Inkluder i Newsletter: Ja

Det blev det værste stævne til dato for det danske SailGP team med Nicolai Sehested om bord, og ganske kort – uden det skal lyde som en tynd undskyldning, så glippede førstedagen totalt, hvor de danske forhåbninger forsvandt i bølgerne ud for Cadiz. Teamet sluttede på en trist 8. plads, og må tage til takke med en samlet sjette plads overalt.

Hjælp fra Ian Williams
Vi talte med Nicolai Sehested i mix-zonen efter søndagens sejladser, og noget af det første vi rigtig gerne ville høre lidt mere om, var forskelle på starterne fra lørdagens sejladser til i dag, hvor de var markant bedre.

Det danske team har i en længere periode faktisk modtaget assistance fra en af verdens bedste match-racere gennem tiderne, den 6-dobbelte verdensmester Ian Williams. Starterne har altså været minutiøst planlagt ’hjemmefra’. Nu ved de fleste der har sejlet, hvor tit man kommer ud for forholdene ikke lige præcis er som planlagt, og der er jo også 8 andre deltagere på startlinjen, som også gerne vil ud over bakkerne.

I vores interview med Nicolai Sehested søndag aften, kom det frem at den måde teamet har startet på indtil videre, nu bliver droppet. ”Jeg har følt mig lidt for låst, og alt for ofte har de faktiske forhold ikke været som forventet” – på teamets debriefing lørdag aften, blev alle enige om at Nicolai Sehested fra nu af har frie hænder til at starte som han har lyst, og hvis det betyder hvad vi så søndag, har man da grund til at være optimistisk.

For det var lige præcis en helt anden dansk båd vi så på vandet søndag, ikke kun i starterne. Bølgerne var godt nok også taget noget af, så det var en anden form for sejlads, men begge starter var væsentlig bedre. Lad os håbe det er begyndelsen på en ny start-ære for Sehested & Co.

Var bare ikke bedre
På vores spørgsmål om lørdagens tre meget tunge sejladser var Sehested ganske klar i spyttet, ”vi var bare ikke bedre – man kan ikke træne bølger i simulatoren, hvis – så havde vi siddet der nu”, udtalte Nicolai, som med stor sandsynlighed vil forsøge at træne bølger på foils i GC32’eren selv om det slet ikke er det samme, og Nicolai fortsatte "Lørdag aften kunne vi se på de mange data fra de øvrige både, at der var noget galt med vores opsætning, men selv om vi havde fået justeret det, skal det jo også føres ud i livet, og jeg er ikke sikker på det havde gjort nogen forskel i lørdagens sejladser, her var ganske enkelt tale om manglende erfaring og træning i bølger på foils, længere er den ikke" slutter Nicolai,

Sygdom eller en skade?
Vi har længe godt ville stille Nicolai spørgsmålet, hvad gør teamet hvis en af de tre strategisk vigtige personer om bord bliver syg eller skadet? Der er naturligvis tale om rorsmand, fligth-controller og wing-trimmer. Sehested trak på smilebåndet, ”det har vi fuld fokus på – C.P. er under oplæring, og Katja vil være klar til at tage roret, selv om den ikke vil være så sjov en opgave for hende. Det er et kæmpe ansvar, ikke mindst juridisk hvis der skulle ske en ulykke”. Vi kunne have talt i evigheder med Nicolai, men teamets leder Jono står pænt og venter småtrippende i baggrunden, han vil snart gerne have Nicolai med – teamet sidder og venter på aftenens debriefing.

Stævnet i Cadiz blev forøvrigt vundet af det franske team, hvor skipper Quentin Delapierre har gjort lynkarriere. Han overtog roret for nøjagtig et år siden i Cadiz, og efterfølgende har han kun kendt en vej, og står nu som vinder - i Cadiz. Tom Slingsby og hans Australske team gjorde come back i finalen, efter at have misset finalen i to stævner - de sluttede med en tredjeplads, men samtidig øgede føringen i den samlede stilling. Team USA med Spithill sluttede to'er.

Se den samlede stilling herunder.

sailgp stillingen cadiz

 

 

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Udvalgte artikler *