fbpx

Udfordret dansk team - gense dagens sejladser

Related Articles: Russell Coutts lægger pres på Nicolai Sehested - se dokumentar
Inkluder i Newsletter: Ja

Det blev lige præcis så svært som frygtet, men af andre udfordringer end først antaget.

Da vi talte med Nicolai Sehested under fredagens pressemøde, der kunne vi fornemme en vis 'nervøsitet' for de forhold der skulle sejles under i Cadiz. Men her var tale om manglende vind!

De spanske vejrprofeter, er ikke en dyt bedre end hvad vi oplever mange andre steder, for der endte faktisk med at være fin luft, men - desværre endnu større bølger, og det var lige præcis disse som skabte de udfordrende forhold.

Rigtig svære forhold
De danske starter hørte ikke til de bedste af slagsen – timingen sad bare ikke lige i skabet, og rundt på banen var der for mange små – men dyre, ’nose-dives’, og så gør man det altså svært for sig selv.

I første start så den danske båd ud til at være lidt for ivrig, lå ganske alene fremme mod linjen, og så er man altså kanon-føde i så stærkt et felt for de både der vil lave et såkaldt ’hook’. Og ganske rigtigt. Sehested & Co. blev ’hooket’ og kom sidst fra start. I anden og tredje start gik det bedre, men stadig –  hurtigt klemt og oversejlet. Det var ganske enkelt bare ikke danskernes dag.

Coutts foreslår ændringer
I fredagens klumme fra The-Big-Chief, Russell Coutts 'him-self' - der sætter chefen over dem alle pres på det Spanske team, og blander sig faktisk lidt i ’holdopstillingen’ – og skriver, citat:

Jeg har sagt det før, jeg tror stadig, det er et spørgsmål omkring, hvorvidt de har de rigtige atleter på de rigtige positioner. Hvis tingene ikke forbedres, bør det være en overvejelse at vende Jordi (rorsmand, red.) og Diego (kontroller, red.). Som ethvert sportshold, hvis en bestemt kombination ikke opnår resultaterne, skal de se på, hvordan de bedst organiserer deres hold.

Det franske team performer suverænt. Som forholdsvis nyt team, der gør franskmændene det suverænt og overnatter faktisk på en delt førsteplads - á point med Australien, som med Tom Slingsby syntes at have genfundet formen. 

Det danske team ligger sidst efter lørdagens tre sejladser, og med serien 9-7-8 ud af de ni både der stiller til start, er det unægtelig svær ikke at være skuffet.

Coutts var efter det danske team tilbage i Aarhus 2021 – mon chefen løfter pegefingren igen?

Gense dagens sejladser fra Cadiz her:
(spool frem til 48:30, red.)

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Udvalgte artikler *