fbpx

Cadiz leverer varen? - Se video fra pressemødet

Inkluder i Newsletter: Ja

SailGP afvikler deres sjette stævne i sæson-3 kalenderen i Cadiz, Spanien – og det bliver samtidig det sidste stævne på europæisk grund, da serien herefter rykker til Dubai, videre til Singapore over Australien og New Zealand, for at slutte i San Francisco primo maj 2023.

Et imponerende set-up, som vi efterhånden, en hel del gange har omtalt – og i fremtiden, ja så bliver det endnu mere imponerende når sæson-4 skydes i gang.

14 Events
Fra at have afviklet 5 stævner i seriens første år, så ser man altså ind i en sæson 4 med 14 events kloden rundt, der komme til at strække sig over 14 måneder.

Sæson 4 lægger fra land i Chicago medio juni 2023, hvorefter SailGP-karavanen haster til den europæiske sommer turne, hvor Taranto i Syditalien vender tilbage, ligesom man allerede nu kan løfte sløret for Cádiz bliver vært for deres tredje Grand Prix medio oktober. Efter de planlagte fem begivenheder i Europa, hvor vi naturligvis håber København vender tilbage, vil ligaen tage til Mellemøsten, inden turen går videre til Asien, hvor den anden udgave af Singapore Grand Prix finder sted medio januar 2024.

Fra Singapore til Sydney i februar 2024, før ligaen tager til New Zealand, hvor Auckland i marts måned planmæssigt overtager fra Christchurck, de to byer som har delt en 4-årig aftale mellem sig. 

En hæsblæsende sæson 4 bliver afsluttet tilbage på den nordlige halvkugle, med tre stævner. Bermuda Grand Prix primo maj før yderligere to Nordamerika-begivenheder finder sted i foråret. Sæsonen slutter medio juli 2024 og kulminerer med den store finale i USA – wau siger vi bare, man er jo helt forpustet bare ved tanken om hvilket pres der bliver sat på de enkelte teams.

pressemødet

Kvinderne har gjort det helt fantastisk i SailGP, ekstra øjne 'ud-af-båden' - og for Katja Salskov-Iversens vedkommende er hun også en meget vigtig brik i bådens manøvre i høj fart, hvor hun hjælper Nicolai Sehested med at tage rattet, men der løbes på tværs, bestemt ikke nogen nem opgave. Foto: Søren Øverup

Cadiz leverer varen?
Tilbage til Spanien, hvor Cadiz den kommende weekend er på den anden ende, og ja – alt er linet op til endnu en SailGP Grand Prix weekend. På disse kanter stråler solen fra en skyfri himmel, der loves op til 25 grader, og vinden – den håber vi der bliver nok af, selv om det bliver i den tynde ende af scalaen. Fra 5 – 12 knob, altså 2-3 til 6 m/s, bliver forholdene der skal sejles under.

Tæt kamp
Det spidser til, både i toppen og i midten af feltet. Kan Tom Slingsby og hans Australske team holde Peter Burling og Team New Zealand fra at overtage føringen? Ét sølle point skiller de to – kan Jimmy Spithill og Team USA gentage successen fra St. Tropez, og ikke mindst, kan Nicolai Sehested & Co. rejse sig fra den noget skuffende sjetteplads ved den franske riviera? Sidst, så skal det blive spændende at følge Schweitz og Sebastien Schneiter, har han og teamet nået og lære noget af Nahtan Outteridge, som denne weekend er optaget af test-sejlads med den nye Americas Cup båd? Søndag eftermiddag kender vi svaret. 

Cadiz er også tidspunktet, hvor man i SailGP sammenhæng fejrer kvindernes entre om bord. Det er denne weekend et år siden de trådte ind i SailGP, og på dagens pressemøde fik alle stor ros fra deres respektive skippere.

Har du tid og lyst, så får du pressemødet i sin helhed herunder.


Galleri

Havne

Granithavnene på Bornholm skal reddes

Havne

Havnefoged må fjerne reklamer fra både på land

Kort nyt

Bye bye mobile - og goddag til hængekøjen!

Kort nyt

Selskabet bag Boatflex ApS erklæret konkurs

Kapsejlads

Charles den Første – Havenes Konge

Udvalgte artikler *