fbpx

Lokale sejlklubber får besøg af de 'store rockstars'

Related Articles: Inviterer skoler til sejlads på Peblingesøen, Tak til SailGP – sikke en oplevelse

Det er imponerende og kan virke overvældende, når SailGP gør sit indtog med de potente F50 katamaraner, telte, containere og tusindvis af mennesker. Men lige under overfladen gemmer der sig et hav af initiativer med fokus på blandt andet læring, talentudvikling og bæredygtighed, som SailGP også ønsker at sætte fokus på.

Ligesom det er tilfældet ved alle øvrige SailGP-events verden over, er der op til weekendens Grand Prix i København massivt fokus på at engagere både ungdommen og lokalområderne. Det sker igennem SailGPs globale ungdoms- og community-program INSPIRE, som blandt andet indeholder initiativerne Adopt a Club og INSPIRE Careers.

Førstnævnte initiativ forbinder hvert af de ni SailGP-hold med en lokal sejlklub. Eksempelvis samarbejder det britiske hold i løbet af ugen tæt sammen med Sejlklubben Køge Bugt, mens det danske hold som det eneste arbejder med to klubber (KDY og Roskilde Sejlklub, red.) - og Americas Cup vinder - og vinder af SailGP i Southampton, Peter Burling, var f.eks. forbi Sejlklubben KØS (Svanemøllen, red.)

Ifølge Tim Krat, som er ansvarlig for SailGP INSPIRE i Danmark, handler det netop at bringe den enorme begivenhed og de store sejlere helt tæt på for at give folk lyst til at være med.

“Vi vil gerne sørge for, at sejlsportsmiljøerne i de forskellige lande føler sig som en del af SailGP og har lyst til at tage ejerskab. Det skal ikke bare føles som et eller andet stort cirkus, der kommer til byen. Vi ønsker, at det er nærværende og relaterbart,”
siger Tim Krat, der fremhæver en del af britiske holds besøg hos Sejlklubben Køge Bugt Sejlklub onsdag aften.

“Her fik en flok unge, håbefulde sejlere altså fik sig en kæmpe oplevelse og mulighed for at lære fra de bedste, som jo også engang selv har ligget i deres joller i den lokale sejlklub og sejlet kapsejlads. Det svarer til, at en flok landsholdsspillere en almindelig onsdag aften kommer på besøg nede i den lokale fodboldklub, taler med dem og deler ud af deres dyrebare erfaringer,”
siger Tim Krat.

Et andet ben i INSPIRE-programmet er Careers, hvor 17 unge mennesker har fået muligheden for at spille en rolle i afviklingen af en af verdens mest omfattende og prestigefyldte sejlsportsbegivenheder. De unge mennesker, som alle er over 18 år, indtager mange forskellige roller - fra bådebyggere til dataanalytikere.

“Vi ønsker at engagere de unge og give dem lyst til at være en del af det her, og der er ingen tvivl om, at flere fra forløbene vil få roller i SailGP i fremtiden,” siger Tim Krat, der også understreger, at de unges tilstedeværelse har en stor effekt nu og her.

“I stedet for, at det kun er sådan nogle som mig - en flok gråhårede mænd - der render rundt på sitet, får vi en fed kombination af de erfarne og så de unge, som kommer med en masse, nye gode ideer,“
siger han
Foruden Adopt a Club og INSPIRE Careers eksekverer SailGP også initiativerne INSPIRE Learning, INSPIRE Racing samt bæredygtighedskonferencen Champions for Change.

De 10 sejlklubber, der er parret med SailGP-holdene er:

KDY (Danmark)
Roskilde Sejlklub (Danmark)
Sejlklubben Køge Bugt (Storbritannien)
Hellerup Sejlklub (USA)
Sundby Sejlforening (Frankrig)
Brøndby Strand Sejlklub (Spanien)
Skovshoved Sejlklub (Australien)
KØS (New Zealand)
Dragør Sejlklub (Schweiz)
Nivå Sejlklub (Canda)
Kort nyt

Kom til debat: Vil Lynetteholmen sikre København mod...

Gør det selv med Torsten Rasmussen

Gør Det Selv: Udnyt vinteren - bliv klogere på nyttige projekter

Kapsejlads

Les Voiles: Stærk slutspurt sikrer Kronprins Frederik sejren

Kort nyt

Bekymret over ny bro i København

Kapsejlads

J/70 DM: KAS Racing tog for sig af retterne...

Surf

Cold Hawaii formand glæder sig over succes

★ Interview & Portræt

★ Sejlervenner skabte verdenssucces

Volvo Ocean Race

The Ocean Race: Hvad sker der?

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?