fbpx

Gensen lørdagens tre sejladser - Team Rockwool fik ikke den start på sæson 3 de ønskede

Related Articles: Coachbådene bliver elektriske

Fik du ikke set SailGP fra Bermuda - første stævne i sæson 3 kalenderen, så kan du gense (og spole) her:

Kort resume af lørdagens sejladser findes under denne video:
 

Med serien 5 - 9 (sidst, red.) og 4 indtager det danske Team Rockwool en ærgerlig delt 6/7. plads á point med Team New Zealand - bestemt ikke den start på SailGP sæsonen som det danske team kunne ønske sig. Der skal mirakler til for at nå søndagens finale (top-3, red.) - og der er kun to point til sidstepladsen, ud af de ni både der stiller til start i denne sæson. 

Det kørte bare ikke
Udefra så det ud som en dag hvor intet 'spillede'! I den første start er det danske team som sådan meget pænt med fremme, men måske også for langt fremme? Startlinjen er blevet noget længere end tidligere, og for at slå tiden ihjel, endte den danske båd i den forkert ende af linjen. Sehested & Co. ramte for så vidt linjen flot, men hele 'feltet' lå oppe bag dem, og havde en mere direkte linje til første mærke. Den danske både var på ydersiden, og havde ikke selv kontrol over hvornår de ville tage det afgørende første slag. 

Anden start blev 'ødelagt' af en meget aggressiv Australsk båd, med Tom Slingsby bag rattet. Den danske båd lå igen med fremme, men med knap så meget fart blev Team Rockwool et let offer for en Australsk båd som kom farende og fandt hullet, lavede en vending under den dansk båd, og havde dermed låst Team Rockwool i en umulig situation. Den danske båd kom sidst fra start og blev sidst i mål. 

Tredje gang var lykkens gang - den danske båd kom fint med fra start, og var på et tidspunkt oppe som nummer to. Et par uheldige slag kostede - det er tæt i det 9-båds store felt, men en brugbar fjerdeplads kunne det blive til. Som mellemrubrikken lyder - det kørte bare ikke for Team Rockwool! Helt nye teams er foran det danske, som vi efterhånden må betragte som rutinerede.

Til pressen udtalte skipper Nicolai Sehested efterfølgende "Vi havde ikke en god dag i dag - det var en af dem, hvor det bare ikke rigtig gik vores vej. Alt, hvad vi prøvede at arbejde på og opnå, gik bare ikke efter planen" - og Sehested tilføjer: "Vi kæmpede for at komme godt fra start. Den strategi, vi havde lagt, gav ikke pote, og vi var ikke den eneste båd, der fandt det hårdt. Jeg tror, vi havde den forkerte strategi i dag, og vi har brug for at vende tilbage med en ny i morgen." (i dag søndag, red.)

It' ain't over until the fat ladies sings, men det ser ikke godt ud inden søndagen to sejladser, som du kan følge på TV2 Sport. 

resultat
Kapsejlads

Cape31: Ny fuldblods racer på vej til Danmark

Kapsejlads

Volvo 29er EM åbnes med festlige toner og beach vibes

Kapsejlads

AFI 2Star flytter næste år termin

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?