fbpx

Coachbådene bliver elektriske

Inkluder i Newsletter: Ja

Et samarbejde mellem RS Electric Boats og SailGP skal gøre sæson 3 mere bæredygtig, og det bliver modellen Pulse 63, der skal sikrer mindre emission.

I sidste uge i Børsen s sektion Møder og Konferender, tirsdag den 3. maj - kunne du læse en stor artikel, hvor Jonas Høgh taler om at SailGP vil sætte skub i erhvervslivets grønne agenda. Virksomheder og foreninger skal have fokus på deres bæredygtighed, og det vil man hos SailGP gerne hjælpe dem med... sailgp børsenFlere af de største danske virksomheder vil blive inviteret, når Rockwool SailGP kommer til København til august.

Er du abonnent på dagbladet Børsen, så kan du logge ind og læse artiklen - klik på billedet (eksternt link til Børsen, red.)

Går forrest
Ingen tvivl, bæredygtighed er vigtigt at have på agendaen, og er blevet et populært ord som kan være med til at åbne døre. Inden for egne SailGP-rækker, der tager man første skridt og skifter de store RIBs, med mange hundrede hestekræfter på hækken, ud med nye RIBs, som er 100% elektriske - der bruges intet olie, de er tæt på lydløse, og skaber ganske få hækbølger. Det er målet at hele flåden af følgebåde sejler elektrisk i 2025.

Udfordring
På den korte bane må der dog være en udfordring med hastigheden? De nye Pulse 63 opgives til at have en topfart på 23 knob. Alle der har set SailGP - og måske kun lige læst om det - ved, at de både sejler over det dobbelte i topfart. Men udviklingen går stærkere end mange venter, og mon ikke vi vil se højere hastigheder for Pulse 63 inden for kort tid?

Ren energi-mæssigt, så tager det mindre end to timer at lade en Pulse 63, hold øje med de nye RIB når det hele går løs på lørdag fra Bermuda.

Great Britain SailGP Team helmed by Ben Ainslie, New Zealand SailGP Team co-helmed by Peter Burling and Blair Tuke, USA SailGP Team helmed by Jimmy Spithill, Spain SailGP Team co-helmed by Florian Trittel and Jordi Xammar, France SailGP Team helmed by Quentin Delapierre and Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL helmed by Nicolai Sehested head back to shore during the practise race ahead of San Francisco SailGP, Season 2 in San Francisco, USA. 25th March 2022. Photo: Thomas Lovelock for SailGP. Handout image supplied by SailGP
De nye e-RIBs fra RS Electric Boats får med deres 23 knob, svært ved at følge de potente F50'ere, som nemt når den dobbelte hastighed - men nu er det kun coach-bådene som bliver udskiftet, de skal trods alt ikke følge feltet rundt på banen. 
Seneste nyheder

Branchenyt

Melges - nu også som RIB

Kapsejlads

Tilbage i 'verdens vildeste' kapsejlads 

SailGP

Sehested is back: Eminent førstedag i Australien

Udvalgte artikler *