fbpx

Sehested: De danske sejlere er ikke stærke nok

Torsdag annoncerede SailGP Denmark – powered by Rockwool, deres nye team, og tre nye navne havde fundet vej til det danske team, som i den kommen sæson oprigtigt tror på podieplaceringer. 

Nye og nye navne er nok en sandhed med modifikationer – for både C.P. og Julius havde vi luret, var med i sæson 2s sidste stævne i San Francisco, men nu vil de to toptrimmede sejlere altså indgå fast i teamet. 

Bådmagasinet talte efterfølgende med en optimistisk og glad Sehested, som næsten ikke kan vente med at komme på vandet – sæsonen starter på Bermuda sidst på ugen hvor der sejles lørdag / søndag den 14. - 15. maj. 

Udover C.P. Lübeck, så kommer de to andre begge fra udlandet, om end Julius er halv-dansk/svensk Julius Hallström (SWE) har dansk/svensk forældre. 

Luke Payne (AUS) vil der være ekstra fokus på om bord. Luke er måske den bedste (læs stærkeste, red.) grinder i verden – Luke har tidligere sejlet med Japan og kan tilføre teamet uvurderlig erfaring – og altså ikke mindst styrke. Luke sammen med Julius vil måske udgøre det stærkeste grinder team i SailGP og lige præcis power fra grinderne er altafgørende. 

Power = speed
Den power som leveres fra 'Grinderne' bliver direkte overført til tryk på vingesejlet, og dermed speed – altså, jo mere power, jo mere tryk og dermed fart. Så, at sejle rundt med slapsvanse på pidestalerne vil være det rene selvmål, og på vores spørgsmål, om hvorfor man ikke vælger blandt de danske talenter, så lyder svaret fra Nicolai Sehested prompte - de er ganske enkelt ikke stærke nok - og Sehested fortsætter, når det handler om styrke, så viser de nøgne tal fra tests, hvad det der der skal til, og selv om flere står i kulissen og gerne vil være med, så mangler der ‘rå-styrke’ - den bedste dansker, performer kun tæt på lidt over halvdelen af hvad toppen kan præstere, så det er tilbage i styrkerummet, men vi har da helt sikkert enkelte på vej, slutter Nicolai Sehested, som samtidig bekræfter at han virkelig tror på podie-placeringer, ikke kun i enkelte sejladser, men også når enkelte af de samlede 11 stævner i løbet af sæsonen slutter om søndagen.