fbpx

Russell Coutts lægger pres på Nicolai Sehested - se dokumentar

”Hvis du ikke performer, så bliver du skiftet ud”, så klar er beskeden fra ’the big chief’ for SailGP, Russel Goutts.

I en fantastisk SailGP-dokumentar, omhandlende det danske Team Rockwool med fokus på Nicolai Sehesteds evner til at bringe det danske team frem på resultatlisten, kan du uover Coutts, opleve britiske Sir Ben Ainslie og Jepser Bank, som ikke er i tvivl. Sehested har hvad der skal til, og ifølge Bank kan du ikke finde en bedre dansker til jobbet lige pt.

Det har ikke været nemt at komme ind som det seneste team, med relativt få timer i båden, blandt verdens bedste sejlere, og de bedste - der er lige præcis hvad det hele handler om.

Vi talte med Nicolai på havnen i Aarhus, og spurgte naturligvis ind til det pres som der lægges på den danske skipper, i denne udsendelse, som du kan se herunder.

Helt køligt svarede Nicolai, ’selvfølgelig skal jeg skiftes ud, hvis ikke jeg performer’ og Nicolai fortsatte, "Coutts kan ikke gå rundt og sige han har de bedste sejlere i verden, hvis en konstant ligger og bliver nummer 8 så skal han skiftres ud, sådan er det – og sådan skal det være" sagde Nicolai med glimt i øjet.

Prikken sad også lige i øjet
Og med denne dokumentar in-mente, ja så kom fredagens førsteplads i første sejlads som kaldet. Team Rockwool viste helt andre takter end hvad vi har set tidligere, og høstede teamets første sejr i en sejlads. Forholdene på Aarhus bugten var yderst krævende, og på trods af en rorskade i tredje sejlads, så fik det danske team en ganske godkendt dag på vandet.

Nu er det ikke til at vide hvad lørdagens sejladser bringer – de lover mindre vind end i går, men skulle Nicolai Sehested og hans Rockwool team performe på samme niveau som vi så fredag, så er jeg også sikker på vi ser den danske skipper, når det går løs om tre uger i Saint Tropez.

Men, for mange jumbopladser – så skal Nicolai nok til at skrive ledig-skipper på sit visitkort.

Se dokumentar filmen her:
Singlehand

Golden Globe Race: Førte med 900 sømil, da bølgen ramte

Havne

Sommerjob på Svendborg Havn?

Bådudstillinger

Boat Show - nu også mulighed for sejlerdating

Kort nyt

Alene på havet: Sidse Birk Johannsen fortæller om sin...

Bådudstillinger

Boot: Reese Marin i fornemt selskab

Kort nyt

Ny distancesejlads ser dagens lys - Copenhagen One Star

Udvalgte artikler *