fbpx

SailGP 2020: Outteridge - Slingsby - Ainslie ... og ?

Related Articles: N.Y. SailGP: Vild dag og første 'capsize' - se video, Optakt til SailGP i Sydney - alt du skal vide om racet, SailGP video: Sådan sejles en F50'er, SailGP: Tom Slingsby did it - again
Inkluder i Newsletter: Ja

SailGP var denne sæsons helt store nyskabelse inden for 'action kapsejlads' - bygget over de tidligere Americas Cup både fra Bermuda, opdaterede som F50’ere – dog uden cykler om bord, som vi så det hos Team NZL, da de i suveræn stil erobrede Americas Cup fra Amerikanerne.

I den forgangne SailGP sæson, blev der foilet i høj fart - seks teams, kæmpede om 1 million US$ - største præmiesum i sejlsportens historie. Nathan Outteridge (JPN, red.) og Tom Slingsby (AUS, red.) sluttede som de to finalister, med team Australien og Slingsby som vindere i overlegen stil. Ubetinget den fedeste form for ’stadium-race’ der er sket for sejlsporten, på den Internationale scene i mange år. Der har i den forgangne sæson været deltagere fra AUS-CAN-FRA-GBR-JPN og USA – men mon et syvende er på vej?

Tirsdag slap nyheden ud, Ben Ainslie med sit Ineos Americas Cup team overtager det britiske SailGP team som sluttede nummer fire i den forgangne sæson. Overtager og overtager teamet er så meget sagt – hele molevitten er blevet fyret, og Bens Americas Cup gutter skal ind og sejle GP. Outteridge-Slingsby-Ainslie-? … få vores bud på den næste prominente skipper i rækken, nederst i artiklen.

Dansk team lurer i kulissen

På de sociale medier huserer der gisninger om, at der skulle være en dansk SailGP satsning under opsejling. Kilder meget tæt på Bådmagasinet bekræfter, det er ikke helt forkert - men inden sådan et enormt projekt er på plads, kan meget gå galt.

Redaktør Tom Ehman fra Sailing Illustrated præsenterede tidligere på måneden Jonas Høgh Christensen som skipper på det kommende danske team. Vi har forsøgt at få en kommentar, men Jonas ønsker ikke at udtale sig. Intet kan bekræftes – andet end Overborgmester Frank Jensen hilser et SailGP stævne velkommen til ’Copenhagen’ i et brev til organisatinen bag SailGP - et brev som også deles på Facebook…

Wonderful Copenhagen spøger også
Samtidig er det næppe nogen hemmelighed at Jonas er set forskellige steder rundt omkring i verden, når der har været sejlet SailGP, og Lars Valentin fra Wonderful Copenhagen, har da også tidligere på sæsonen kvitteret for en fantastisk tur, med kommentaren om at han gerne ser sådan en event afviklet i København.

larsvalentinwonderfulcph

 

Vil være det største event ever
Med et event i den størrelsesorden, så vil det uden tvivl blive, bortset fra de OL medaljer som er vundet gennem tiden, det største der er sket for dansk sejlsport ’ever’ – med de personer, som jeg her på redaktionen lytter mig til er indblandet, så skyder jeg med skarpt fra hoften med et bud på en kommende skipper for et dansk team.

For at fuldende den mest blærede og optimale dyst på vandet i F50ere, så mangler vi lige Spithill – ofte set på disse breddegrader, og i nært venskab med mange danske sejlere.

Det er som i så mange andre tilfælde de sidste forhandlinger med sponsorerne som skal falde på plads - vi har kendskab til hvem der forhandles med, men i respekt for det enorme arbejde holder vi naturligvis kortene meget tæt til kroppen...

Spiller i på Oddset på den syvende skipper som Spithill, så tænk på Bådmagasinet når I hæver gevinsten.

sailgp cph

Overborgmester Frank Jensen ser gerne SailGP til København - men det er et enormt event, og der skal dukke et dansk team op før det bliver en realitet. I sig selv en øvelse som kræver mange mange millioner - men tilbage i 2019 sæsonen kunne SailGP også fremvise 'seertal' på over 250.000.000 så det er noget der rykke, hvis man vil have slået sit brand fast World wide. 









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *