Albin Alpha: Genial båd til den unge familie

Den 29 fods Albin Alpha er en velsejlende og livlig lille cruiser velegnet som første båd for unge sejlere og børnefamilier. Det er en eftertragtet brugtbåd til udbudspriser fra små 100.000 kr. til 150.000 kr.

"En båd for den som virkelig vil sejle." Sådan lød bedømmelsen, da det svenske Båtnytt prøvesejlede Albin Alpha i 1985, og det danske Bådnyt fandt at Alpha 29 sejlede utroligt højt på kryds, havde god retningsstabilitet og at den sejlede fem knob på kryds i 6-7 m/sek.

Vi fandt også at Alpha 29 var hurtig og tillige dejlig livlig, da vi var en tur på vandet ved Holbæk med den aktuelle Høvlen” i en dag med særdeles frisk vind. Vi sejlede med fuldt storsejl og fok, hvilket var lige i overkanten på kryds. Et reb i torsejlet ville have været fornuftigt, hvis vi havde været ude med familien. Det havde næppe påvirket farten negativt.

"På kryds loggede vi snildt op til 5,5 knob på fuld højde og med et let rorpres, så vi havde nemt ved at mærke båden og trimme sejlene. På en dyb agten-for-tværs loggede vi 6,5 knob på bådens Garmin kortplotter."

Sådan starter Henrik Hansen sin brugbådstest - er du abonnent, så logger du blot ind og læser hele testen her

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer