fbpx

DIF-støttet dansk præsident i strid modvind

Related Articles: CEO Andy Hunt forlader World Sailing, Finn: Endnu et åbent brev til Kim Andersen og World Sailing, Gerardo Seeliger announces candidacy for President of World Sailing , Iker-sagen: Dansk Sejl-union med forslag til World Sailing der skal forhindre snyd!, Kim Andersen skyder med skarpt, World Sailing: Præsident Kim Andersen, hvem er han egentlig?
Inkluder i Newsletter: Ja

Det der var ment som en irettesættelse af Tom Ehman og hans netmedie Sailing Illustrated, ligner lige nu et selvmål for præsidenten for World Sailing, danske Kim Andersen. På den lidt længere bane er hans genvalg til november truet og dermed også Danmarks Idræts Forbunds satsning på sejlsporten.

Danmarks Idræts Forbund har en formuleret idrætspolitisk ambition om i 2026 som minimum at fastholde to præsidenter for olympiske forbund. Derfor beskrev de det selv som ”en stor sejr”, da formandsskabet for det olympiske idrætsforbund World Sailing i 2016 fik en dansk præsident.

Støttet med DIF-midler og assisteret af Dansk Sejlunions Hans Natorp vandt Kim Andersen tilbage i 2016 et kampvalg over canadiske Paul Henderson og italienske Carlo Croce.

Lige siden har Kim Andersen været under pres. De seneste ugers udvikling med et aflyst OL og deraf manglende indtægter og en ny truede sag i etisk komite øger blot presset og sætter et alvorligt spørgsmålstegn ved hans chancer for genvalg og dermed om DIFs og DS’ satsning på sejlsporten løber ud i sandet. 

Kim Andersens periode som præsident for World Sailing har været turbulent. Ifølge Hans Natorp har der været mange forandringer og sejre, men der de er alle blevet overdøvet af hård kritik fra modstanderne af forandringer og dem er mange af inden for sejlsporten.

Blandt de mange bump på vejen har været en sag i World Sailings etiske kommission anlagt af Gyorgy Wossala og Zvi Ziblat mod Kim Andersen og den forhenværende CEO Andrew Hunt. Sagen bestod af et klagekompleks, der havde rod i en kaotisk afstemning i 2018, der betød at Finn-jollen røg ud af det Olympiske program. Den efterfølgende undersøgelse blev lavet af det uafhængig advokatkontor Dunnegan & Scieppi LLC og endte med en frifindelse. Mens sagen kørte, stækkede den Kim Andersens muligheder for at agere.

Senest blev en strukturreform af beslutningsprocesserne i World Sailing forkastet da den ikke opnåede det fornødne flertal på 75% ved afstemningen. Coronavirus satte en stopper for en planlagt ekstraordinær generalforsamling, hvor Kim Andersen og hans allierede ønskede at gennemføre en ny afstemning om strukturforandringerne i en tilpasset form.

Senest dukkede den aktuelle sag op i mediet Sailing Illustrated, hvor Kim Andersen bliver holdt personligt ansvarlig for, at to World Sailing-bestyrelsesmedlemmers underskrifter er havnet på en klage til mediet uden bestyrelsesmedlemmernes accept. Begge truer nu med at rejse en ny sag mod Kim Andersen for brud på de etiske regler.

Endelig er OL jo aflyst. Det betyder, at indtægter fra IOC til World Sailing for salg af tv-rettigheder er udskudt, hvilket belaster økonomien i forbundet.

Kim Andersen er på valg til november. Det er endnu usikkert, hvor mange der stiller op til kampvalg mod den danske præsident, der er støtte økonomisk af både Danmarks Idræts Forbud og Dansk Sejlunion. Men spanske Gerardo Seeliger har meldt sit kandidatur, så kampvalg - det bliver der.

Her på Bådmagasinet går vi i den kommende uge i detaljer med sagen. 

Kapsejlads

DS-DM: J/70’erne indtager Sønderborg

Bådudstillinger

Genova spiller med musklerne – her lidt tal

World Match Racing Tour

Jeppe Borch & Co. skal 'optræde' på den helt store scene  

Kort nyt

#587: Politiet og sejlerne er ved at finde melodien

Kort nyt

Kom til stor jubilæumsfest i Helsingør

Udvalgte artikler *