OL-klassenes stoleleg fortsætter

Related Articles: World Sailing: Giver magt adgang til at snyde?, Finn: Endnu et åbent brev til Kim Andersen og World Sailing

Finnjollernes klasseorganisation (International Finn Association) har nu designet en masterplan, som med en god portion held og en masse hiv og sving kan ende med at bringe den gamle kongeklasse tilbage i den olympiske familie. Allerede til legene i 2024 kan Finnjollen faktisk være tilbage.

Otte submissions
Men vejen dertil er lige så lang og kringlet som vejen til sidste level i et strategi computerspil. Finnjollens olympiske comeback skal ske ved hjælp af otte såkaldte submissions, altså konkrete forslag, der sendes til afstemning i Council. De skal fremlægges ved World Sailings årlige konference, som starter 26. oktober på Bermuda.

Åbne op for nye beslutninger
I World Sailings organisation skelner man mellem olympiske "events", altså konkurrencer, og olympisk "equipment", altså udstyr (i praksis bådklasser eller brætklasser). Finnjolleklassens submissions lægger op til at åbne en lang række eksisterende konkurrencer og klasser for ny behandling, og indstille til at ændre dem til andre. Den sindrige stoleleg ender med at bibeholde den fifty/fifty kønsbalance, som er blevet et urokkeligt dogme i World Sailing. Uden den er projektet dødt fra starten.
...

Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer