OL-klassenes stoleleg fortsætter

Related Articles: World Sailing: Giver magt adgang til at snyde?, Finn: Endnu et åbent brev til Kim Andersen og World Sailing

Finnjollernes klasseorganisation (International Finn Association) har nu designet en masterplan, som med en god portion held og en masse hiv og sving kan ende med at bringe den gamle kongeklasse tilbage i den olympiske familie. Allerede til legene i 2024 kan Finnjollen faktisk være tilbage.

Otte submissions
Men vejen dertil er lige så lang og kringlet som vejen til sidste level i et strategi computerspil. Finnjollens olympiske comeback skal ske ved hjælp af otte såkaldte submissions, altså konkrete forslag, der sendes til afstemning i Council. De skal fremlægges ved World Sailings årlige konference, som starter 26. oktober på Bermuda.

Åbne op for nye beslutninger
I World Sailings organisation skelner man mellem olympiske "events", altså konkurrencer, og olympisk "equipment", altså udstyr (i praksis bådklasser eller brætklasser). Finnjolleklassens submissions lægger op til at åbne en lang række eksisterende konkurrencer og klasser for ny behandling, og indstille til at ændre dem til andre. Den sindrige stoleleg ender med at bibeholde den fifty/fifty kønsbalance, som er blevet et urokkeligt dogme i World Sailing. Uden den er projektet dødt fra starten.
...

Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer


Kapsejlads

ILCA VM: AP oppe hele første dag

★ Test af sejlbåde

★ Test af Scandi 42: Moderne old fashion dækssalon cruiser

America's Cup

Alinghi's back - Bertarelli smider checken...

World Sailing

Kim Andersen: Anke mod frifindelse afvist

Kapsejlads

TJV: Class 40 podiet fuldendt

Kapsejlads

Ufrivillig bomning koster ARC-deltager livet  

★ Artikel

★ Dansk fyrskib skabte varme i kold krig

Tursejlads

Det regner med penge over Göta Kanalen

Motor

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Udvalgte artikler *


Produktnyt