At krydse Atlanten, del 1: En særlig udfordrende tur

Sejladsen fra Karibien til Azorerne kan være tricky. For os blev den lidt mere end det. Bådmagasinets journalist Øyvind Bordal var med om bord, da en del ting 'gik galt'. Her er historien i tre afsnit, hvor du de næste tre dage kan følge udviklingen i det der kunne være gået grueligt galt...

Horta. For sejlere er der få stedsnavne, som i den grad dufter af saltvand og eventyr. Lige siden opdagelsesrejsende begyndte at krydse Atlanten i 1500-tallet, har havnen på østsiden af Faial, Azorerne været det sted man anløb, efter en ofte farefuld overfart fra det amerikanske kontinent. Når man trådte i land i Horta, havde man ikke kun overlevet – man havde også lasten fuld af eksotiske varer, og gode historier at fortælle.
Og sådan har det i grove træk fortsat lige siden – helt frem til i dag, hvor havnen i Horta er prop fuld af langtursejlere hvert eneste forår.

Skiftende vejr
Stort set alle sejlere i Horta har sejlet hertil fra Karibien, en tur på omkring 2.500 sømil, uden andre mulige anløbssteder på vejen end Bermuda.
Opskriften på overfarten er velkendt og velprøvet: Start med at sejle mod nord, mere eller mindre med kurs mod Bermuda.

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer