fbpx

Fik du læst: Årets store bundmalingstest

Inkluder i Newsletter: Ja

Nye bundmalinger, nye teknologier og flere lovkrav er hvad årets bundmalingstest blev udfordret af. Se hvordan 31 forskellige begroningshindrende malinger klarede sig gennem sæson 2018.

Som en lille teaser kan du her opleve Torsten Rasmussen præsentere årets bundmalingstest, og med dit login henter du artiklen nederst i denne for-omtale. 

De nye lovkrav til bundmalinger kræver at malingernes indhold af nye biocider skal testes og godkendes. Producenter har haft en frist til 30. juni 2018 til indlevering af formulationer og prøver af begroningshindrende malinger. Det har betydet, at producenterne skulle have indleveret en ansøgning om godkendelse af hvert produkt inden den 1. januar 2018 for at kunne sælge produktet efter den 30. juni 2018. Det kan tage op til tre år før godkendelsen kan komme på plads. Produkterne bliver miljøprøvet med hensyn til udledning af biocider, kobber- og zinkforbindelser og om produkterne lever op til EU giftregulativ. Det drejer sig især om mængden af giftstoffer og udledningen af stofferne til marine-miljøet. Flere producenter har markeds-ført de begroningshindrende malinger med nye biocider, som derfor også forventes at blive godkendt. Samtidig er flere tidligere testede malinger

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer