Princesa Sofia Cup: Optakt- og det gyldne overblik

Related Articles: Iker-sagen: Sejlsportens omdømme er på spil, World Sailing: Giver magt adgang til at snyde?, Bjørn Anker Møller: ’Accepterer Dansk Sejlunion retfærdighed som i en bananrepublik?’, Hvad gik der galt for sejlerlandsholdet i Miami?, Sportschef - Jeg forventer podiepladser i Miami , Sportschef Jacobsen: 'Vi har noget at indhente...', Teknisk snyd skal straffes lige så hårdt som doping

Et af årets helt store højdepunkt for jollesejlere i OL klasserne er påskestævnet på Mallorca. Trofeo S.A.R. Princesà Sofia Cup er det fulde navn, som på godt dansk er oversat til Princesse Sofia Cup, og de kan i år fejre 50 års jubilæum på ferieøen, for dette populære stævne.

Det er her sæsonen for alvor går i gang på de europæiske breddegrader, og det er her at mange ønsker at måle sig op mod de bedste af de bedste. Det får de også muligheden for i år.

Et opsigtsvækkende comeback
I 49er klassen er Blair/Tuke (Peter Burling og Blair Tuke, red.) fra New Zealand tilbage i klassen. For de læsere som tidligere har fulgt med i OL sejlads, så behøver denne succes-duo ingen yderligere præsentation her på Bådmagasinet – for nye læsere, ja så vil jeg kort beskrive dem som det mest succesrige 49er team ever. De vandt simpelthen alt – og jeg mener alt, hvad der var at vinde mellem OL i London 2012 - og den fireårige periode frem mod OL i Rio 2016 – og deres OL guld i Rio blev vundet med en 43 point margin ned til nummer to. Så suverænt mindes jeg ikke nogen båd tidligere har vundet OL guld.

Efter deres 49er succes, ja så nappede de lige Americas Cup fra amerikanerne, og så

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Online
39,00 / mdr

Du får pr. måned:

  • Alle online artikler
  • Alle online magasiner
  • Medlemstilbud i shop
Online + Magasin
41,58 / mdr

Du får i 12 måneder:

  • 8 udg. af Magasinet BÅD til døren
  • Alle online artikler
  • Alle online magasiner
  • Medlemstilbud i shop
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer