World Sailing: Giver magt adgang til at snyde?

Kommentar:

Abonnenterne her på Bådmagasinet.dk har kunne læse hvordan en af Danmarks førende regeleksperter og tidligere medlem af Racing Rules Committee i World Sailing, Bjørn Anker Møller, har beskrevet tilstande i World Sailing, som bringer associationer til dopingskandalen, hvor Rusland pressede IOC til mere eller mindre at acceptere Ruslands omfattende og systematiske snyd under vinter-OL i 2014 i Sotji, Rusland. Juridisk, økonomisk, politisk og andre typer pres bragte en korrupt og svag olympisk organisation til at bøje af, og dermed ofre sportens vigtigste principper.

Efter den parodiske afstemning om olympisk offshore kølbådsklasse tilbage i december, har en ny skandale yderligere undermineret tilliden til ledelsen i World Sailing. Sagen om Iker Martinez’ snyd under VM i Aarhus har chokeret og skuffet over hele verden. Efter seks måneders tavshed, har World Sailing besluttet at henlægge sagen, og dermed underkende Aarhus-juryens veldokumenterede rapport om ulovlige modifikationer af Martinez’ Nacra 17 under VM i Aarhus.

Der bliver ingen konsekvens for den spanske OL-vinder, og signaleffekten af den beslutning er, at man ustraffet kan stille op til VM med manipuleret udstyr, svarende til

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Online
49,00 / mdr

Du får pr. måned:

  • Alle online artikler
  • Alle online magasiner
  • Medlemstilbud i shop
Online + Magasin
62,42 / mdr

Du får i 12 måneder:

  • Magasinet BÅD til døren
  • Alle online artikler
  • Alle online magasiner
  • Medlemstilbud i shop
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer


Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout