fbpx

Fra lokale fiskefartøjer til verdenskendt navn på et århundrede

Inkluder i Newsletter: Ja

De lever en stille tilværelse i en nichepræget branche. Alligevel er virksomheden på 100 år gået fra at reparere lokale fiskerbåde til at udvikle, producere og levere propeller, aksler og marinegear til det globale maritime marked.

Hos Hundested Propeller har man aldrig gjort noget stort væsen ud af sig. Fra beskedne kår med reparationer af lokale fiskerbåde i 1921, har virksomheden over de seneste hundrede år udviklet sig til at være med blandt de førende brand inden for den maritime industri.

– Vores styrke er, at vi gennem et århundredes viden om fremdrivningssystemer og propeller og vores teknikeres og ingeniørers store erfaring og viden, hurtigt kan levere den rette løsning til vores kunder. Hver gang, og uanset projekts størrelse og kompleksitet, fortæller Henrik Damsgaard, der er teknisk chef hos Hundested Propeller. Han uddyber:

– En vigtig parameter i vores succes skyldes, at alle dele af udviklingen og produktionen af vores løsninger foregår under eget tag i Hundested. Det medfører stor fleksibilitet og hurtig levering af reservedele, hvilket vores kunder sætter stor pris på. Disse fordele viser sig særligt værdifulde i krisetider som under coronapandemien og nu her hvor forsyning og transport påvirkes af krigen i Ukraine.

Den 40 mand store virksomhed fra Nordsjælland har oplevet fremgang netop fordi Hundested Propeller først skiller sig ud, når deres mange års erfaring og ekspertise kommer til sin ret og for eksempel leveringshastigheden er afgørende for, om de lander en ordre eller ej.

Ud fra en fast portefølje af egenproducerede tried-and-true standardprodukter kan specialproducenten nemlig modificere og udvikle nye løsninger og systemer til fiskerbåde, special – og servicebåde samt superyachts med sejl eller motor både nationalt og internationalt. Det har gjort Hundested Propeller til et velkendt navn i det maritime.

– Vi har levet en stille og stabil tilværelse i over 100 år nu. Men vores navn er alligevel kendt og respekteret i markedet, og det er vi selvfølgelig meget stolte af, siger Henrik Damsgaard.

BSI vil fortsætte succesen
Hundested Propellers mangeårige stabilitet og anerkendte brand er ikke gået uset hen. I 2019 opkøbte BSI således virksomheden og indlemmede det i BSI Group koncernen under sit oprindelige navn og med hovedsæde tæt ved Hundested Havn i Nordsjælland.

– Hundested Propeller har gennem 100 år bevist deres værd og deres berettigelse i markedet. De er kreative, dygtige og fleksible, og så er de ikke afhængige af nogle motorproducenter. De er en kapacitet, som komplimenter og styrker BSI’s portefølje, siger Morten Madsen, CEO hos BSI A/S. Om fremtidens planer tilføjer han:

– Vi ser store muligheder i Hundested Propellers produktområde inden for det globale maritime marked, hvor kommercielle skibe og superyachts med sejl er særligt interessante. Hertil er teknologier inden for effektiv fremdrift, herunder blandt andet hybridteknologi, kommet på dagsordenen i hele verden i forbindelse med det massive fokus på reduktion af CO2 og klimaaftryk.

Kilde: Pressemeddelelse


Galleri

Kort nyt

Sømandens juleværksted er åbent

Kapsejlads

Nations VM: Piv ringe start blev vendt til sejr

Tursejlads

Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det...

Kapsejlads

Nations VM: Finalen Live kl. 13:45 - se highlights fra Semi

Kapsejlads

Godt sømandskab overvinder det vildeste havari

Kapsejlads

Nations VM: Live fra semifinalerne - kl. 12:45

Kort nyt

Video: Hurtigste elektriske båd - nogensinde...

Tursejlads

De gør op med skræmmehistorier: Anna og Rebecca sejler jorden...

Udvalgte artikler *