fbpx

Effektiv tyverialarm med mobil og GPS

Inkluder i Newsletter: Ja

Bådtyve bliver mere og mere udspekulerede, men det gør opfindere af tyverialarmer heldigvis også. Nu er mobiltelefonen blevet det nyeste våben. En mobiltelefonenhed er let at skjule og kan f.eks. fungere med eget batteri, uafhængigt af bådens elnet.
Den enkleste tyverialarm er COM, der er én af de skrappe tyverisikringer, for den har indbygget en mulighed for, at man kan montere en højttaler i båden, så man selv kan ringe båden op og råbe tyvene nogle velvalgte ord i ørerne. I basisversionen fungerer COM-alarmen også sådan, at man selv kan ringe til båden og lytte, om der er nogen i båden. Selve alarmen er lydløs, medmindre man vælger noget andet.
COM-alarmen baserer sig på en mobiltelefonenhed, der kommunikerer med alle telefontyper. Den fungerer med et 100-timers taletidskort, som man kobler til sin egen mobil. Alarmen kan sagtens forbindes til en række sensorer, men importør Claus Schlichter mener selv, man skal begrænse sig, da systemet kun er i stand til at formidle en opringning, der er ensbetydende med alarm. Systemet koster ca. 2.000 kr.
Løbende melding:
Her er båden
I den anden ende af pris- og ydelsesskalaen befinder sig det norske Mosaic-alarmsystem sig. Det udfører raffineret tyverisikring og overvågning af båden, så et anlæg, hvor båden sender alarm med præcise GPS-oplysninger fra alarmens egen navigator, koster ca. 16.000 kr.
Mosaic fungerer sammen med en række Ericsson-mobiltelefoner og meddeler sig med SMS-beskeder, men kan også fungere som fast telefon. Systemet kan tilsluttes en lang række sensorer, lige fra rumsensorer til batterispænding, og det kan blokere motorens benzinforsyning eller aktivere startspærren.
Over GPS-enheden kan alarmen kontinuerligt sende bådens position, kurs og fart, så længe tyvene ikke har opdaget, at den type alarm findes i båden. Systemet tilbyder en meget specifik form for overvågning, da den sender alarmer for tyveri, vandstand, landstrøm etc, ligesom man selv kan kalde båden op og få status ved at aflæse de forskellige sensorer. - Et sikkert hit for de teknologifikserede: "Jeg ringer lige til båden og ser, hvordan den har det!"
COM-systemet importeres af Dacon Europe
tlf. 48 18 41 83.
Mosaic importeres af
Aage Hempel
tlf. 43 71 64 64.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf

Kapsejlads

J/70 Easter Camp i K.A.S.: Rekorddeltagelse og fokus på VM

Kort nyt

Uventet gave til sejl- og motorbådsklub





Udvalgte artikler *