fbpx

Runding af første krydsmærke, del 1

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks


Nu er vi forhåbentlig nået nogenlunde helskindet igennem de første fire faser af sejladsen: Opbygningsfasen inden start, selve starten, de vigtige første minutter efter start, og resten af første kryds. Hver især har de haft sine udfordringer, som vi har forsøgt at sætte ord på her i Søndagsskolen. Nu kommer så første mærkerunding.

Overgangs-situation
En mærkerunding, fortæller Andrew Campbell, er en overgangs-situation. Vi skal skifte fra én måde at sejle på til en anden. Det gælder altså om at ændre teknik, trim, og også taktik og strategi, nærmest fra det ene øjeblik til det andet. Samtidigt er det oftest en meget hektisk situation, fordi der er masser af både pakket sammen på meget lidt plads – og fordi mærkerundingen markerer et slags delmål: Nu kender man sin foreløbige placering.

Campbell fortæller
Og det er muligt både at tabe og vinde en del i selve rundingen. Det gælder nok i særlig grad ved bundmærket. Men også rundingen af krydsmærket kan betyde mange placeringer. Her er lidt konkret stof om hvordan man kan forbedre sine krydsmærke-rundinger, delvis baseret på den amerikanske Laser-sejler Andrew Campbells artikel om emnet: ”How do I get around the weather mark in a Laser?” Jeg har dog udeladt det rent teknisk og trimmæssige stof, der udelukkende er relevant i en Laser.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!





Udvalgte artikler *